Geen 70.3 IM North Carolina; Toughman en de marathons beginnen weer – WTJ 952

WOENSDAG – Slecht zwemwater in Sarasota, een sterke stroming in Louisville en in Wilmington, North Carolina al helemaal geen Ironman. De Amerikaanse wedstrijden hadden het afgelopen weekeinde zwaar te verduren, Hawaii uitgezonderd. In North Carolina stond de 70.3 Ironman op de rol, maar de orkaan Florence gooide roet in het eten. Twee weken eerder moest de organisatie de knoop doorhakken, toen bleek dat grote stukken van de highway waar het fietsparcours over gaat, niet te gebruiken waren. Maar eigenlijk was de schade op het hele parcours dusdanig dat voorlopig niet aan een sportevenement te denken valt.

Toughman

 


De enige race op het Amerikaanse vasteland, die nog normaal doorgang vond was de Toughman in Tennessee. Matthew Greer en Kelsey Noll waren de winnaars van deze halve afstand triathlon. Toughman is een wat kleiner circuit van Noord- en Zuid-Amerikaanse halve triathlons. Buiten Amerika is de wedstrijdreeks nauwelijks bekend, beetje vergelijkbaar dus met HIT Series en de REV3-reeks. Die laatste sloot zich voor één jaar aan bij Challenge, maar is inmiddels weer terug onder die naam.

Marathons Eindhoven en Meerssen

 


Wie geen Ironman kon doen, maar bijvoorbeeld toch een marathon wilde lopen, kon zondag in Eindhoven terecht. Een aantal triatleten deed dat ook. Van hen was Stefan van Thiel de snelste in 2.50.14 uur, goed voor de 66e plaats. Marco Muller, vorig jaar nog zeer sterk in de marathon van Amsterdam klasseerde zich als 88e in 2.53.54 uur, Eindhovenaar Ming Ming Yu, revelatie in Ironman Hamburg, kwam als 112e aan in 2.56.47 uur. Ook nog onder de drie uur bleef Arno van Triest. De Westbrabander eindigde 126e in 2.58.29 uur. Tim Kleinloog zat er met 3.04.30 net boven en dat geldt ook voor René Vosters 3.09.34 uur. Ex triatleet Gerrit Schellens deed de halve marathon in 1:16:12 en werd 13e.

 

In zijn eigen Meerssen deed Bob Martens een prima marathon. Op de pittige 42 kilometer eindigde Bob als tweede in 3.07.59 uur. Overigens moest hij een triatleet voor laten gaan Jacco Langerak, Hellas-atleet, werd winnaar in 2.55.50 uur. Deze marathon is klein van stuk, in totaal 34 deelnemers haalden de finish.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.