FusionTEAMnl stapt uit de Teamcompetitie, een moeilijk besluit!

Nadat eerder deze week bekend werd dat Team Unltd geen deel meer gaat nemen aan de teamcompetitie, vandaag het nieuws dat FusionTeamnl ook stopt.
Eigenaar Ronald de Graaf meldt de redenen.

 

 

Soms moet je een besluit nemen die zwaar weegt. En zeker als je iets doet vanuit passie!

2015
Vanuit een klein kantoortje in Naaldwijk ontstond het idee om een vereniging/team op te richten voor de divisieteams. Samen met teamlid/collega Marco Hoogenraad werden deze ideeën al snel omgezet in plannen. Hoe gaaf zou het zijn om als merk een team op te richten en mee te laten strijden in de competitie! De perfecte match om je merk met passie te presenteren, maar vooral plezier te hebben en doen wat je leuk vindt als ondernemer. Met de gele outfits kwamen we knallend binnen in de competitie. Een mooi jaar waar we veel hebben geleerd als team, met een mooie mix van startende en ervaren triatleten.

 

 

2016
Al snel zagen we hoeveel potentie er in deze manier van marketing zat, maar vooral het plezier dat we hadden, proefde naar meer! Is het niet leuk om ook een dames team op te zetten? Met de komst van FusionTEAMnl Spectades o.l.v. Concetta Pichierri werd de stap gezet in de dames competitie.

We maakten een nieuwe start met een nieuwe kleur in de kleding. Rood voor de heren en groen voor de dames. Vanuit een vriendengroep werden er 2 teams gemaakt, sponsors werden gezocht en de atleten werden alsmaar fanatieker. Naast de competitie gingen we met de teams ook naar leuke andere wedstrijden/evenementen. Fun, fun, fun…….!

 

 

 

2017-2018
Het FusionTEAMnl werd steeds bekender en via via kregen wij meer vraag van nieuwe atleten. De stappen van 2 naar 4 teams en zelfs van 4 naar 6 teams werden al snel gezet. Hier kwam een hele organisatie en kostenpost bij kijken. Elk team kreeg een teammanager die verantwoordelijk was voor het team. De planning en afspraken werden duidelijk en we hadden maar 1 doel namelijk; 30 enthousiaste triatleten blij maken en als eenheid laten shinen in de triathlon wereld!

 

 

In 2017 en 2018 heeft het bedrijf InQuisitive als sponsor een grote bijdrage kunnen leveren aan alle divisie teams voor het FusionTEAMnl, waar wij hen erg dankbaar voor zijn!

Mede dankzij InQuisitive hebben we ervoor kunnen zorgen dat we met een sterke uitstraling aan de start van de wedstrijden konden staan! Alle teams hebben we kunnen voorzien van uitgebreide kledingpakketten, die zijn ingezet voor trainingen & wedstrijden. Teamtenten en Beachflags werden aangeschaft en we hebben de kosten voor alle leden, laag en toegankelijk kunnen houden m.b.t. de kosten van de competitie.

Wij bedanken InQuisitive voor het vertrouwen & de inspanningen die zijn geleverd in de afgelopen 2 jaar.

Waarom nu dit besluit? Het is toch super gaaf om te doen?

Als ondernemer moet je soms een besluit nemen die zwaar weegt. En zeker als je iets doet vanuit passie. De laatste wedstrijddag in Nijmegen was een feestje. Wat waren we trots op onze teams, maar dit kwam vooral ook door de reacties achteraf uit de markt. Wat een geweldig team hebben jullie toch neergezet. De sfeer is bijzonder en de uitstraling is zo professioneel. Met geweldige prestaties zouden we dan volgend jaar zelfs in de Eredivisie staan! En dan nu gewoon stoppen….? Ja soms moet je een besluit nemen die zakelijk heel sterk is, maar emotioneel zwaar.

Het FusionTEAMnl zal verder gaan als vereniging en biedt een zeer toegankelijk lidmaatschap aan voor iedereen uit Nederland!

 

Met een mix van enthousiaste running, cycling & triathlon atleten, die op verschillende niveaus de sport beleven,hebben we samen plezier bij toffe events waar we gezamenlijk aan zullen deelnemen. Door de samenwerking met onze partners kunnen de atleten het uiterste uit zich zelf halen!

We gaan dus door met het organiseren van toffe dingen. Volgend jaar staan er geweldige evenementen klaar, waaronder de tourklassieker Parijs Roubaix en verschillende triathlons en hardloop wedstrijden.

Namens Fusion willen wij de Triathlonbond bedanken voor een geweldige periode en in het bijzonder natuurlijk al onze atleten. We kijken met trots terug op deze bijzondere periode. Hierdoor hebben we het merk Fusion op de kaart gezet in de triathlon wereld.

#BeUnstoppable in 2019!

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.