Genomineerden voor de NTB-sporttitels 2018, zijn bekend

DONDERDAG – We noemden Tessa Kortekaas gisteren al als een van de genomineerden voor de titel ‘agegrouper van het jaar’, maar uiteraard is het lijstje langer. Het  is een traditie sinds 2004 om op het NTB-congres iemand tot sportman, sportvrouw, talent en agegrouper van het jaar uit te roepen. Later werd daar ook de titel parasporter van het jaar aan toegevoegd.

Parasporters uit ons land hebben inmiddels zo’n hoog niveau bereikt dat ze voor dit jaar zijn opgenomen als kandidaat bij de sportman van het jaar. Een vakjury heeft de voorselectie gemaakt. Het is aan de licentiehouders van de NTB om te bepalen wie uiteindelijk met de titels aan de haal gaan.

Hieronder de genomineerden (in alfabetische volgorde):

Sportman van het jaar:

Jorik van Egdom

Jetze Plat

Evert Scheltinga

Geert Schipper

Marco van der Stel

 

Sportvrouw van het jaar:

Jony Heerink

Rachel Klamer

Quinty Schoens

Els Visser

Yvonne van Vlerken

 

Talent van het jaar:

Shirin van Anrooij

Victor Goené

Barbara de Koning

Sophie van der Most

Joey van ’t Verlaat

 

Agegrouper van het jaar:

Sione Jongstra

Tessa Kortekaas

Derek de Korver

 

Tot en met 9 november kunnen de NTB-leden via de site van de triathlonbond stemmen. Hun stem telt voor de helft mee in de beoordeling, de andere helft komt van de technische staf van de NTB. Op zaterdag 17 november wordt tijdens het NTB congres op Papendal bekend gemaakt wie de winnaars zijn.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.