De nieuwe Conti GP5000(TL)

Continental heeft de opvolger voor de alom geprezen GP4000SII band gelanceerd. Deze nieuwe GP5000 is er een normale draadband uitvoering en in een speciale tubeless uitvoering. Laten we eerst eens kijken naar de verschillen met de GP4000SII.

De GP5000 is:

12% minder rolweerstand – 10 gram lichter (215 gram in een 25mm) – 20% beter bestand tegen lekrijden (en de 4000 was al erg goed)

De speciale tubeless uitvoering is wel iets zwaarder met 300 gram voor de 25 mm uitvoering, maar heeft rolweerstand die nog eens 5% beter is dan de normale draadband uitvoering en zou volgens Conti ook nog eens 5% beter lekbestendig zijn.

De 23 en 25 mm zijn in de normale draadband uitvoering per direct leverbaar en over een 6 tot 8 weken komen de bredere 28 en 32 mm op de markt. De tubeless variant, de GP5000TL, laat nog 6 tot 8 weken op zich wachten.

Dit zou wel eens de go-to band voor veel triathleten kunnen gaan worden.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.