Voormalig toptriatleet Ben van Zelst wint met zijn bedrijf de titel Topcoach van het jaar!

 

De oudere triathlonfans kennen hem natuurlijk, Ben van Zelst. Voor de jongere generatie behoeft zijn naam enige uitleg. In de pionierstijd van de sport won hij vier grote triathlons.

 

Eerste winnaar Ironman Lanzarote 1992

 

De Amersfoorter triatleet was winnaar van de eerste en tweede Ironman Lanzarote in 1992 en 1993. Zijn doorbraak kwam in Almere 1988 met de zege en een van de snelste marathontijden ooit. In de Flevopolder deed Ben het nog eens dunnetjes over met de Europees titel in 1991. Verder was hij goed voor liefst vier top 15 klasseringen in Hawaii, waardoor hij ook ieder jaar mocht terugkeren. In 1990 (14), 1991 (8), 1992 (11) en 1993 (11). Ben maakte met Henri Kiens, Erwin de Bruyn, Axel Koenders, Thea Sybesma en partner Irma Zwartkruis deel uit van het professionele Adia Keser team. In 1994 zette hij een punt achter zijn carriere en begon een eigen loodgietersbedrijf. Sporadisch kwamen Ben en Irma nog wel eens kijken in Almere.

 

 

Deze week dook ineens het filmpje op met de landelijke verkiezing tot Topcoach van het jaar. Bij de prijsuitreiking in Utrecht was Ben van Zelst van Installatiemensen een van de genomineerden. En hij won. De beste praktijkbegeleider in de installatiebranche. Naas een beker was er een geld prijs van 2500 euro, die ten goede komt aan het team. Hij is volgens de jury uitzonderlijk goed in het bijeen brengen van het netwerk van de leerlingen: ouders, school, vrienden en zelfs de sportclubs. Hij leer ze niet alleen een vak, maar ook op eigen benen staan. De voormalig topatleet probeert ook in het begeleiden de beste te zijn: ,,Je probeert het zo goed mogelijk te doen. Je coacht te leerlingen op een manier waarvan je denkt ‘dit is de beste manier’ en dat dan ook zo blijkt is prachtig.”

Wij zeggen: Eens een winnaar, altijd een winnaar.

 

Persoonlijk heb ik nog geweldige herinneringen aan Ben en het Adia Keser-team. In Holten streed ik heel lang geleden om het Nederlands Kampioenschap Triathlon voor de pers. Tot ieders verbazing kwam ik daar als eerste aan de meet, met Rob Pach in mijn kielzog. Gastvrij werden we onthaald in de bus van Adia Keser en tot heel laat hebben we een prachtig feest gevierd met Ben, Paul, Irma, Thea, Rob en de rest van de crew.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.