Jorik van Egdom officieel toegetreden tot iQ2-triathlonteam, een bezoekje aan de “teamwoning”.

 

De geruchten waren er al een tijdje, we wisten bij Trikipedia.nl natuurlijk al wel het nodige, maar wij publiceren naar aanleiding van feiten. Gisteren waren we uitgenodigd voor een bezoek in Hillegom in de woning van het nieuwe professionele iQ2-triathlonteam. Sinds 3 weken wonen de meeste teamleden inmiddels in hun fantastisch riante woning in Hillegom en wordt er volop gewerkt aan een goede basis voor het seizoen 2019 door middel van trainingen, teambuilding, voedingsplannen en voorzichtig komen de verschillende wedstrijdplanningen tot stand.

 

 

Foto: boven Omar Brons en Boy van West. Onder zittend: Milan Brons, Victor Goene en Tim den Braber.

Het nieuwe professionele iQ2-triathlonteam met verschrikkelijk mooie plannen en dito budget, uniek in deze opzet in Nederland, met trainers als Rob Barel, Harm Bronkhorst en Desmond Veldt. Als teamleden gehuisvest in de inmiddels goedgevulde villa, daar waar mogelijk samen trainend in een mooie omgeving, gesteund door de organisatie van sponsor iQ2 (iQsquare), de makers van de vermogensmeter, waarvan de eerste exemplaren op 29 november 2018 van de productieband afrollen, bestemd voor de eerste kopers op crowdfundingplatforms Kickstarter en Indiegogo.

 

 

Toeval bestaat niet; juist vandaag werd officieel bekend dat ook Jorik van Egdom deel gaat uitmaken van het iQ2 triathlonteam. Hij zal zich richten op kwalificatie voor de Olympische Spelen Tokyo en de O.S. 2024.

Ik trof Desmond Veldt en een aantal teamleden gisteren in Hillegom. Allemaal even enthousiast over dit bijzondere project en de kans die hen geboden is door iQ2. Natuurlijk is het wennen; plots wonen met 8 andere triatleten. Training centraal in plaats van school of werk, alhoewel een aantal teamleden de schoolverplichtingen combineren met de trainingen. Ze moeten wennen aan elkaar, de trainingsomvang, de begeleiding, maar ze zijn allen even enthousiast.
De officiële presentatie van dit professionele triathlonteam zal begin 2019 plaatsvinden en dan zullen ook alle teamleden bekend gemaakt worden.

Het Pro-team gaat, naast individueel belangrijke wedstrijden, uitkomen in de tweede divisie van de teamcompetities. Hun aanvraag om direct toegelaten te worden tot de Eredivisie werd afgewezen door de NTB. Desmond Veldt: “Wij gaan ons knallende best doen om aankomend jaar onze plek te veroveren in de Eredivisie en hebben er ontzettend veel zin in. Het is een gave kans om met z’n allen deel uit te maken van dit professionele team en we gaan ervoor.”

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

One thought on “Jorik van Egdom officieel toegetreden tot iQ2-triathlonteam, een bezoekje aan de “teamwoning”.

  • 01/04/2019 om 02:16
    Permalink

    Please help us look into this, is IQ² a scam? I’m a backer from Kickstarter, they have not fulfilled their end of the bargain, with multiple delays and no end in sight, communication with them is next to none

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.