Ironmans voor Weiss, Llanos, Thoes en Jackson; Niels wordt 22e in Arizona; Marion vierde bij profdebuut in Taiwan

ZONDAG – En dan waren deze zondag na Langkawi ook nog de Ironmans van Cozumel en Arizona. Twee bliksemsnelle wedstrijden getuige de tijden van de winnaars. Met name de 8.39 van Heather Jackson in Arizona is opmerkelijk.

Michael Weiss (vorig jaar Maastricht-winnaar) dook in Mexico onder de acht uur. Het was een Europees weekeinde in de Amerikaanse Ironmans met een Oostenrijkse en Duitse winnaar in Cozumel en een dubbele Spaanse slag in Arizona. Weiss klopte de Zwitser Samuel Huerzeler en oud-winnaar Ivan Rana was goed voor een derde plaats. Svenja Thoes bleef de Canadese Angela Naeth nipt voor. Beiden bleven onder de negen uur. Lisda Roberts finishte als derde.

In Arizona klopte de 41-jarige (!) Eneko Llanos zijn landgenoot Clemente Alonso. Ook de nummer drie haalde een pro-slot voor Hawaii: de Amerikaan TJ Tollakson. Bij de vrouwen was Heather Jackson megasnel deze dag. In een tijd van 8.39 mocht ze bij Mike Reilly het finishlint omhoog halen. Maar ook de prestaties van de Australische Carrie Lester en de Canadese Jen Annett logen er niet op: alle drie schoten ze dik onder de negen uur.

Opmerkelijk: zo aan het eind van een lang seizoen. Of moeten we zeggen dat het eigenlijk weer opnieuw begonnen is?

Helaas voor Martijn Dekker strandde zijn poging om weer eens een lekkere Ironman te doen jammerlijk na 18 kilometer lopen. De Limburger was als tweede uit het water gekomen, reed lang op zevende en later tiende positie om uiteindelijk als 16e te wisselen voor de marathon. Daar ging het niet zoals Martijn wenste.

Meer succes had Niels Esmeijer. Mister Nike haalde de finish als 22e in totaal en tweede bij de M35. En als klap op de vuurpijl klaarde Niels de klus in 8.59.27 uur, sub negen uur. Altijd lekker. Een slot Hawaii lijkt heel dichtbij….

 

18-11-2018: Cozumel

1.Michael Weiss                     (AUT)             07.58.34

2.Samuel Huerzeler                (SUI)              08.11.13

3.Ivan Rana                            (ESP)              08.12.19

1.Svenja Thoes                       (GER)             08.56.17

2.Angela Naeth                      (CAN)            08.57.02

3.Lisa Roberts                        (USA)             09.18.32

18-11-2018: Tempe

1.Eneko Llanos                      (ESP)              08.04.24

2.Clemente Alonso-Mc Kernan (ESP)          08.08.41

3.TJ Tollakson            (USA)             08.09.53

22.Niels Esmeijer                                           08.59.27

1.Heather Jackson                  (USA)             08.39.18

2.Carrie Lester                       (AUS)             08.44.13

3.Jen Annett                           (CAN)            08.51.29

En dan was er aan de andere kant van de wereld, in Taiwan om precies te zijn, het profdebuut van Marion Tuin. De Groningse had al een behoorlijke staat van dienst opgebouwd bij de agegroupers en is klaar om de grote stap te maken. Ze acclimatiseerde snel getuige haar prachtige vierde plaats in deze Taiwanese Challenge wedstrijd om het Aziatisch-Pacific kampioenschap.

 

18-11-2018: Taitung Asia Pacific Championships

1.Luke McKenzie                  (AUS)             03.48.03

2.Max Neumann                    (AUS)             03.49.25

3.Mike Phillips                       (NZL)             03.50.49

1.Radka Vodickova               (CZE)             04.09.01

2.Mirinda Carfrae                  (AUS)             04.19.15

3.Beth McKenzie                   (USA)             04.22.22

4.Marion Tuin                                                04.55.07

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.