Borstcrawlcursussen bij Tri-Experience

In januari gaan ’s lands meest populaire borstcrawlcursussen bij Tri-Experience weer van start.

 

Zoals elk seizoen is er weer volop de mogelijkheid om de borstcrawl vanaf het begin helemaal goed te leren in de 18-weekse cursus ‘Basistechniek en Slagvaardigheid’. Nieuw zijn komend seizoen de modules voor de gevorderde zwemmer, waar met 9-weekse modules dieper wordt ingegaan op een specifiek onderdeel van de slag.

“We zijn afgelopen jaar flink aan het vernieuwen geweest. We hebben maar liefst 13 verschillende modules geschreven, waarin letterlijk elk onderdeel van de borstcrawl beter wordt belicht”, aldus Frank Huisman, hoofdtrainer van Tri-Experience. “Zo geven we van januari tot april een module ‘Techniek en Open water’, waarbij zwemmers die de basismodule net hebben afgerond verder kunnen met het ontwikkelen van de zwemtechnische vaardigheden en tegelijkertijd kennismaken met de aspecten die komen kijken bij het zwemmen in buitenwater en wedstrijden. Zodra het buitenwater seizoen opent, kan men dit direct in de praktijk brengen. Van april t/m juni geven we een module EVF (Early Vertical Forearm); het trucje om per slag meer water te pakken en hierdoor harder te zwemmen. Diverse landoefeningen zijn onderdeel van deze module, om de specifieke spiergroepen die worden aangesproken met deze techniek beter te leren activeren”.

Ook wordt er per januari in het nieuwe Olympische bad in Rotterdam Zuid (Zwemcentrum Rotterdam) gestart met een cursusprogramma en een SwimSquad die wekelijks de conditionele basis legt in het 50m bad.

“Het trainen in een 50m bad geeft gewoon net even iets extra’s: Doordat je minder keerpunten hebt (wat toch een stiekem rustmomentje is) ontwikkel je je uithoudingscapaciteit sterker, en hier merk je duidelijk de voordelen van in je triathlonwedstrijden”.

Meer info over het exact programma vindt je op www.tri-experience.com,  hier kun je je ook aanmelden.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.