Derde hele triathlon 2019 in Nederland- GELREMAN !!!!!!

 

In 2019 kunnen triatleten toch kiezen of deelnemen aan 3 hele triathlons; de komst van de

GELREMAN; strijden tussen rivieren

is een feit. Op 24 augustus zal de eerste editie van de GELREMAN gehouden worden. Het parcours zal rondom Arnhem gestalte gegeven worden. Er is plaats voor 200 deelnemers , het inschrijfgeld bedraagt 250 Euro.

Arnhem en zijn regio hebben alles binnen handbereik om een mooie no nonsense triatlon te realiseren. Mouwen opstropen en aan de slag, contacten met gemeenten werden gelegd maar ook vooral met de Fryse vrienden die al een prachtig evenement de afgelopen vijf jaar neer weten te zetten. Hoe mooi is het dat er nog zo’n goed georganiseerde kleinschalige triatlon in Nederland komt. Ook vanuit het hoge Noorden kwam er een enthousiast  geluid. Dus er is nog een extra optie voor de triatleet in binnen- en buitenland.

Het idee ontstond bij Willeke van der Zand en Gert-Jan ten Pierick. Gert-Jan, die al een aantal hele op zijn naam heeft staan, Willeke finishte tijdens de Ironman van Maastricht. Willeke had echter zich ten doel gesteld in 2019 de eerste vrouw te zijn die de Triple Dutch volbrengt. Het duurde niet lang voordat er in Arnhem besloten dat doelen niet zomaar aan de kant gezet gaan worden. De eerste gesprekken leverden vele positieve reactie’s op. Veel positieve gesprekken volgden en zo kan de eerste editie van de GERLEMAN gestalte gegeven worden.

 

 

 

De Triple Dutch krijgt daarmee ook een vervolg met de komst van de GELREMAN!

Op de site www.gelreman.nl is de  informatie al te vinden.  Inschrijven kan vanaf 5 december 2018  21:00 uur en voor een bedrag van 250 ben jij er bij!

Schrijf jij je in voor 31 januari 17:00, dan doe je mee met de loting voor de loting voor een gratis startbewijs. Ben jij de winnaar dan storten we het inschrijfgeld terug.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.