Tessa Kortekaas (wereldkampioene triathlon Hawaii) start WODBEAST Lanzarote.

 

Trainen op hét triathloneiland bij uitstek Lanzarote is inmiddels voor heel veel triatleten al jaren een gewoon goed. Nieuw is dat ook sportspecifieke core en conditietraining in kleine groepen of als personal training vanaf 1 januari 2019 tot de mogelijkheden gaat behoren. Tessa Kortekaas gaat dit verzorgen. Maak je trainingsweek compleet door een “personal training” te boeken met een wereldkampioene!

Als het lichaam wat minder uurtjes hoeft te maken, beginnen bij Tessa de raderen te draaien. Op Lanzarote leeft ze haar passie voor de (triathlon)sport en brengt dat in haar werk ook op anderen over. Maar net als met haar sport geldt het ook op dit vlak: genoeg is niet gauw genoeg. Ze wilde al een tijdje meer ondernemen als personal coach, maar had een duwtje in de rug nodig.

Dit duwtje werd haar gegeven door Marco Hoogenraad, eigenaar van WODBEAST GYM in Rijswijk. Tijdens zijn vakantie op Lanzarote ventileerde Tessa haar ideeën voor een outdoor versie van WODBEAST GYM en een dag later was WODBEAST LANZAROTE geboren. Overigens geen ontoepasselijke naam voor onze nieuwe Nederlandse pro-triatlete.

 

Tessa: 

Zonder voldoende financiële sponsoring besef ik heel goed dat ik niet kan leven als een échte pro, daarom probeer ik mijn werk, training en rust zo goed mogelijk te combineren. Plezier in mijn werk helpt me gemotiveerd te blijven voor de sport. Ook al is het fysiek soms inspannend, uiteindelijk moet het tussen de oren ook goed zitten. Met WODBEAST LANZAROTE hoop ik mezelf, maar ook de mensen hier een nieuwe trainingsimpuls te geven, het is een manier van trainen die ik hier mis, maar waar mensen wel geïnteresseerd in zijn.”

Marco:

“Tessa en ik hebben, vanaf het eerste moment dat we elkaar ontmoet hebben een klik en delen de mening over het belang van kracht- en coretraining voor triatleten. Daarnaast zag ik zo veel potentie in haar als triatlete dat ik sinds afgelopen seizoen ook een bescheiden sponsor ben. Ik ben super blij met onze  samenwerking en ben ervan overtuigd dat ze ook van onze samenwerking een succes zal maken!”

 

Afgelopen maandag zijn de WODBEASTS vol enthousiasme, in de vroege ochtend bij opgaande zon, aan de bak geweest op Playa Grande, Lanzarote en wij hebben de beelden!

 

 

Vanaf 1 januari zal Tessa starten met drie sessies in de week, variërend van swimWOD’s op het strand tot runWOD’s tussen de vulkanen.

Maak je training op Lanzarote compleet en boek een WOD-trainingsessie bij Tessa Kortekaas.

 

Website                www.wodbeast.nl/wodbeast-lanzarote
Email                    kortekaastessa@gmail.com
Facebook             WODbeast Lanzarote@wodbeastlanzarote
I
nstagram           wodbeastlanzarote

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

One thought on “Tessa Kortekaas (wereldkampioene triathlon Hawaii) start WODBEAST Lanzarote.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.