Martin Vermeer wint na anderhalve maand langlaufles wintertriathlon Gouda. Mooi evenement erbij – WTJ 1010

ZATERDAG – Klein maar fijn. De wintertriathlon Gouda trekt nog geen honderden deelnemers. Zij die er waren, hebben genoten van het voor velen nieuw evenement in een prima ambiance. En de triatleten die meededen hebben allen toegezegd er volgend jaar weer bij te zijn. Het weer was zoals je bij een wintertriathlon mag verwachten. ’s Ochtends bij het opbouwen was het nog mild, ’s middags kwam een koude, gure stevige wind opzetten. Het langlaufen op de borstelbaan ervaarde iedereen als heel wat zwaarder dan in de sneeuw.

Op de lange afstand was Martin Vermeer van RTC Den Haag de snelste. Anderhalve maand geleden begon Martin langlauflessen te nemen bij de club in Gouda en daar had hij profijt van. Hij liep een halve minuut sneller dan Martin Veenhuizen en teamgenoot Ferdinand Oldeman. Bij het mountainbike volgde Ferdinand nog het meest, zodat de twee RTC—ers samen aan het landlaufen op de blauwe borstelbaan begonnen. Daarin was Martin net even meer bedreven dan Ferdinand, voor wie borstelen worstelen werd. Hij deed zo’n achttien minuten langer over het langlaufen. Martin moest alleen specialist Stephan van Eijk van de Goudse langlaufclub nog vrezen, die ging het snelst over de loipe maar had te veel tijd verloren op de eerste onderdelen. Martin won met een halve minuut later Stephan. Daarna liepen de verschillen snel op. Master Martin Veenhuizen volgde als derde, maar wel al op negen minuten. Daarna was het weer tien minuten wachten op Ferdinand en de vijfde en zesde plaats gingen naar Edward Jacobs en Aart van de Breevaart Bravenboer, mede-organisator en langlauftrainer bij de club in Gouda. Aart was met zijn 72 lentes tevens de nestor van het veld. Zondag geeft ie weer les in de hoop niet al te stijf te zijn van de inspanning.

Martine Tap kwam als zevende over de finish, daarmee snelste vrouw. Ze maakte het succes voor de Haagse Residentie Triathlon Club compleet. Martine had weliswaar maar één tegenstandster, maar die maakte het nog wel spannend. Irene Ittmann heeft het langlaufen van geen vreemde. De zes minuten die de vrouw van Machiel, triatlete bij TV Soest op lopen en fietsen verloor, maakte ze nog bijna goed op het langlaufen. Machiel kon zelf niet mee doen, omdat hij in Oberhof langlauftrainingen geeft. Op de korte afstand waren Albert Cool (what’s in a name op een winters evenement) en Ulla de Wreede de ‘kampioenen’ van de dag. Ulla was zelfs sneller dan de snelste man. Bij de teams won Helmer Hooijberg met Michel den Dijker. De dames Claudia Hooijberg, Carin Aalbers en Bea Marsman vormden het beste vrouwenteam.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.