Trispiration ; By women, for women

 

De titel van de avond: By women, for women. Op donderdag 13 december was de avond van de vrouwen bij Athlete Sports World.  Trispiration oftewel ik , Josta Bolhuis kon uitgebreid vertellen wat Trispiration doet.

Trispiration is triathlon coaching en training voor alleen vrouwen. En waarom alleen vrouwen? Niks ten nadele van mannen, want het doen van een triathlon is voor zowel mannen als vrouwen ontzettend knap, gaaf, inspirerend en nog zoveel meer. En mannen coachen en training geven is net zo leuk.

Maar de vrouwen zijn meestal nog in de minderheid en mijn missie is om van alle deelnemers die aan de start staan het voor 50% bestaat uit vrouwen. Niet alleen op de korte afstanden maar ook op de lange afstanden van triathlon. En dat vrouwen echt die power gaan ervaren, dat wat ik zelf ervaar bij het doen van triathlon, eerst als druk werkende vrouw en nu ook als moeder van 2 kinderen.

Zo begon de avond, daarin heb ik verteld hoe ik dat wil bereiken, maar ook hoe ik coach en training geef. Niet dat het heel veel anders is als bij mannen, maar het grote verschil zit ‘m denk ik in het mentale aspect. Maar ook in het kunnen begrijpen wat het is om als vrouw aan triathlon te doen naast voltijd werken, een gezin en alles wat we nog meer willen. En hoe je dan je huishouden draaiend kan houden en volop in training bent. Want ik weet zeker dat vrouwen zich daar meer druk over maken dan mannen, waar toch?

Vanuit mijn kennis en ervaring als trainster, coach en triathlete heb ik daarin een systeem ontwikkeld. De T.R.I.S.P methode. De trainingsmethode voor de drukbezette vrouw die de ambitie heeft voor het doen van een halve triathlon of wellicht zelfs meer. Uitgebreid hebben we dit besproken en hoe het dus mogelijk is om in 7 uur per week training toch naar een halve triathlon toe te kunnen werken. Hoe en het wat, hahaha ja dan had erbij moeten zijn die avond. Wij vrouwen blijven mysterieus.

 

 

Maar wil je hier meer over weten, dat kan. Want van 4-11 januari organiseer ik weer een online triathlon trainingskamp. Dan wordt er volgens de T.R.I.S.P-methode getraind. En wel vanuit je eigen huis en toch samen met andere vrouwen uit heel Nederland. En het is gratis. En sorry mannen, alleen vrouwen mogen meedoen.

Hoe we dat doen? Via een besloten facebook groep, waar we elkaar inspireren, motiveren en veel leren over de T.R.I.S.P methode.

Meedoen? Mail je emailadres naar info@trispiration.eu

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.