Jaaroverzichten 2018: wie zijn de beste wintertriatleten? – WTJ 1017

ZONDAG – De jaarwisseling nadert. Het is de tijd van terugblikken, van lijstjes en – bij ons – van de jaaroverzichten 2018. Voor het vierde jaar zetten we de uitslagen van de wintertriathlons, crossduathlons, crosstriathlons, duathlons en triathlons op een rijtje. We komen met het bekende puntensysteem (bij de mannen voor de winnaar 10 en aflopend naar nummer tien 1 punt. Bij de vrouwen de winnares 5 punten en de vijf 1 punt. Niet omdat we de prestaties van de vrouwen minder hoog aanslaan, maar omdat er toch nog veel wedstrijden zijn met een handvol triatletes in de wedstrijdserie.

Van drie naar zes winterwedstrijden

We bekijken het dus weer per discipline. De wintertriathlons komen als eerste aan bod. Van drie wedstrijden gaan we ineens naar zes, een verdubbeling! Naast de grotere wedstrijden in Enschede (NK) en Groningen zagen we vorig jaar al de winterduathlon terugkeren in Alkmaar. Dit jaar keerde na twee jaar afwezigheid ook de schaatsloop Tilburg terug op de kalender. Dan was er de nieuwe – schitterende – Flevonice wintertriathlon en recentelijk kwamen er in ons land een winterdiscipline bij: langlaufen in Gouda, gekoppeld aan lopen en mountainbiken is dat ook een wintertriathlon. Hopelijk blijven alle wedstrijden in tact en komen er nog wel meer bij.

 

De eerste ranking 2018. Wie was dit jaar de beste wintertriatleet. Richard Kramer nam de titel van Teun Sweere over. Vorig jaar kwam Richard nog niet in de top tien voor. Teun zakte naar de derde plaats. Mooi dat Erben Wennemars er ook tussen staat. Bij de vrouwen steeg Geke Venema van de tweede naar de eerste plaats. Eline Lute-Kuin kwam in tegenstelling tot haar man Jeroen, die tweede wordt. Bij gelijk puntentaantal geeft het NK Enschede de doorslag.

1.Richard Kramer 30 pt.

2.Jeroen Lute 28 pt.

3.Teun Sweere 25 pt.

4.Matijn Straatsma 13 pt.

5.Martin Veenhuizen 10 pt.

6.Erben Wennemars 10 pt.

7.Robin Spijkerboer 10 pt.

8.Martin Vermeer 10 pt.

9.Richard Louman 9 pt.

10.Stephan van Eijk 9 pt.

 

 

1.Geke Venema 8 pt.

2.Willeke Koers 6 pt.

3.Annelies Vrancke 5 pt.

4.Danielle Bekkering 5 pt.

5.Roos Hoogenboom 5 pt.

6.Martine Tap 5 pt.

7.Petra Andriessen 5 pt.

 

In de tweede ranking kijken we naar wie de beste crossduatleten van 2018 waren.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.