Jaaroverzichten 2018: Wie zijn de beste crosstriatleten? – WTJ 1019

 

DONDERDAG – Bij de crosstriathlons hebben we een nieuwe, zesde wedstrijd ontdekt. In Lichtenvoorde bestond al wat langer een crosstriathlon, maar nu staat ie er echt tussen. Met terugwerkende kracht zullen we die uitslagen ook opnemen in eerdere jaaroverzichten en ooit, ja ooit, rolt er een klassement aller tijden uit. Maar daar gaat nog heel wat speur- en rekenwerk aan vooraf.

Wij concenteren ons maar op dit jaar. In het klassement van crosstriathlons zijn opgenomen Akersloot, Ameland (Tri-Ambla, tevens NK), Gasselterveld, Kijkduin (Beach Challenge), Lichtenvoorde en Renkum. Volgend jaar is er sowieso het NK Almere bij, waar momenteel het parcours voor gebouwd wordt. En we zullen zien in hoeverre we op Ameland van twee wedstrijden kunnen spreken: Xterra en de nationale crosstriathlonwedstrijd. In principe pikken we bij elk evenement de hoofdwedstrijd eruit, met uitzondering van Challenge Almere, waar zowel de hele als de halve meetellen en dat geldt ook bij sommige Teamcompetitiewedstrijden.

 

Michael wederom de beste

 

Michael Krijnen wist met succes zijn koppositie van 2017 te verdedigen. Hij eindigde vijf keer in de top vijf zonder ooit maar te winnen overigens. Christiaan Solleveld is weer terug na een negende plaats vorig jaar, nu tweede en eigenlijk kunnen we dat ook stellen van de nummer drie Rorik Schouten. Landskampioen Joep Staps eindigt vijfde en Bart Alberts verrast met een zesde plaats. Joost Christiaans staat voor het vierde opeenvolgende jaar in de top tien.

Silvia wint races en staat ruim op kop

 

Vorig jaar stond Silvia Brouwer aan de top van het klassement zonder één wedstrijd te winnen, nu staat de Friezin weer fier bovenaan maar dit keer met twee zeges. De familie Krijnen kan tevreden zijn, want Dagmar wordt ook nog eens tweede. De derde plaats is voor landskampioene Ingrid van Lubek, die al heel wat punten in haar lange loopbaan bijeen vergaarde.

Mannen:

1.Michael Krijnen 39 pt.

2.Christiaan Solleveld 24 pt.

3.Rorik Schouten 23 pt.

4.Arie de Jong 21 pt.

5.Joep Staps 20 pt.

6.Bart Alberts 16 pt.

7.Ferdinand Oldeman 15 pt.

8.Joost Christiaans 14 pt.

9.Marcel Swart 10 pt.

10.Sybe van den Bos 10 pt.

11.Henk-Jan Dolsma 10 pt.

12.Diederik Scheltinga 10 pt.

13.Machiel Ittmann 9 pt.

14.Jeroen Tiebie 8 pt.

15.Chris van Vliet 8 pt.

 

Vrouwen:

1.Silvia Brouwer 18 pt.

2.Dagmar Krijnen 9 pt.

3.Ingrid van Lubek 5 pt.

4.Cindy Brusse 5 pt.

5.Chantal Ruegg 5 pt.

6.Natascha van der Vis 5 pt.

7.Martin van Aalst 4 pt.

8.Joyce Heutinck 4 pt.

9.Annet Nimeijer 4 pt.

10.Audrey Breur 3 pt.

 

Vrijdag volgen de duatleten op de weg in de jaaroverzichten.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.