ITU draait regenboogvlag-regel terug en betuigt spijt

Onderstaand de vertaling van het officiële bericht van de ITU (bericht onder tekst)

De ITU is op de hoogte van onlangs gepubliceerde artikelen die suggereren dat onze instelling de regenboogvlag verbiedt op onze evenementen en graag onze positie wil verduidelijken.

De ITU heeft altijd gestaan ​​voor gelijkheid en zou nooit willens en wetens zulk een beslissing nemen die inbreuk zou doen aan de rechten en vrijheden van mensen om zich uit te drukken en het tonen van regenboogvlaggen verbiedt.

In het licht van het misverstand zal ITU de regel onmiddellijk opnieuw bekijken om ervoor te zorgen dat het recht op meningsuiting van individuen nog steeds wordt omarmd . 

ITU betreurt dat deze interpretatie van de bijgewerkte regels van invloed kan zijn geweest op personen. Het was nooit de intentie van de ITU dat iemand gekwetst zou kunnen raken door deze beslissing, die nooit bedoeld was om te worden genomen tegen een groep individuen, ongeacht hun ras, religie of seksuele geaardheid.


Ruud de Haan

De andere helft van het bekendste speakerduo van Nederland, zoekt elke maandag zijn stem terug, beweert zelf ooit aan triatlon gedaan te hebben, hoopt dat er geen beeldmateriaal bovenkomt van die Speedo-periode... ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.