Koole Sport Lab ; een multifunctioneel trainingscentrum in Middelburg

 

Natuurlijk is zijn winkel in Middelburg voor velen een begrip, je vind er veel op gebied van duursport. Sinds  gisteren is er het Koole Sport Lab ;  Het Koole Sport Lab is het trainingscentrum voor duursporters in Zeeland, met een grote open fitness, specifieke groepslessen en interessante lezingen, een ontmoetingsplek voor gezamenlijke trainingen, 1500 vierkante meter groot.

 

 

We treffen hem in de namiddag, nog druk met alles tot in de puntjes te verzorgen voor de opening. “Deze kans moest ik pakken”, aldus Floris Jan Koole, “het werd me als het ware in de schoot geworpen. Het houdt echter wel in dat we in een heel korte periode heel veel zaken moesten aanpakken. Het is gelukt en een deel van mijn droom komt op deze manier uit. Als actief triatleet verbleef ik veel voor trainingen op Lanzarote op Club La Santa, een trainingscomplex waar je echt alle trainingen en sporten kan uitoefenen. Met Koole Sport Lab, in combinatie met de winkel, is een grote stap gezet om in Zeeland atleten ook de mogelijkheid te bieden om alles te bieden onder één dak. Iedere sporter kan hier terecht, van beginner tot gelouterd atleet, voor een losse training of een abonnement. Ook hele specifieke training kunnen wij verzorgen”.

 

  

Floris Jan Koole, winnaar van de hele triathlon in Embrunn 1996. Een enorm  zware hele triathlon, waarin tijdens het fietsen twee maal de Col d’Izoard beklommen moet worden. Ook op gebied van wintertriathlon zijn sporen verdiend met o.a. de Nederlandse titel in 1991. Zijn eerste internationale optreden was tijdens het E.K. 1989 in Geneve bij de junioren (toen nog H5). In hetzelfde team toentertijd triathlonfenomeen Frank Heldoorn (winnaar Almere, Lanzarote en top 10 plaatsen IM Hawaii). Beide mannen zijn elkaar in de jaren niet uit het oog verloren en juist Frank Heldoorn was uitgenodigd om een lezing te verzorgen over verzorging tijdens sporten door Floris Jan Koole.

 

 

Onder grote belangstelling was gisteren de officiële opening van Koole Sport Lab. Nadat de aanwezigen zich konden vergapen aan alle mogelijkheden in het ruim 1500 vierkante meter grote Sport Lab, legde Floris Jan Koole uit aan de vele aanwezigen wat de mogelijkheden binnen Koole Sport Lab voor atleten van ieder niveau zijn. Daarna was het woord aan Frank Heldoorn, met zijn lezing, welke ademloos aangehoord werd.

Zeeland heeft sinds gisteren een prachtig multifunctioneel trainingscentrum.

 

  

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

One thought on “Koole Sport Lab ; een multifunctioneel trainingscentrum in Middelburg

  • 02/02/2019 om 14:58
    Permalink

    Gaaf, Floris-Jan, wat een grote belangstelling bij het openen van jouw sportcomplex! Heel veel suc6!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.