Maya Kingma over WC Kaapstad; een prima race en altijd mooi om met een Nederlandse te werken natuurlijk!

Heel kort na de World Cup wedstrijd vanmiddag in Kaapstad spraken we met Maya Kinga over haar race vandaag.

Ik voelde me prima en kwam voornamelijk om een race in de benen te hebben voor Abu Dhabi over een maand. De start was echter wat chaotisch, voor alles een eerste keer: Helaas hebben de atleten die in het midden stonden een startsignaal gehoord dat de rest links en helemaal rechts niet hoorden.

Dat betekende dat wij allemaal startten (inclusief kirsten en ik). Zeker 150 meter gezwommen. Waar ik blij mee was. Ik lag goed vooraan na een wat mindere start. Toen keek ik naar voren en zag wat mensen met hun handen bewegen op de boten die geen en weer vaarden. Maar ze legden ons niet stil. Dus ik dacht dat we misschien de verkeerde richting op gingen. Tot een jury me echt aankeek en z’n hand op stak. Toen had ik door dat we moesten stoppen. Maar we waren al bijna halverwege de eerste boei. Vele dames gestopt toen en weer helemaal terug gezwommen voor een tweede start. Dat hakt er wel in natuurlijk.

 

Tweede start ging ook prima, maar wat zwaarder in de armen. Wel kwam ik als eerste bij de eerste boei, samen met Sara Perez, een dame waarmee ik vaker geracet heb en wel af en toe gewoon contact mee heb. Samen hebben we de rest op kop gezwommen, wat prima ging. Na een oke wissel door en toen ik de wissel uit rende zag ik Rachel (Klamer) staan. Dus ik riep naar haar en we wisten wat te doen. Eerste stuk ging goed.


We hadden een groepje van zes wat best wilde rijden. Maar uiteindelijk waren het vooral Rachel , Sara Perez die af en toe de gaskraan aanzette. Het gat nam eerst toe, maar nam weer af naar ongeveer 15 seconden begreep ik. Rachel riep wel dat elke seconde telt, zeker op dit smallere loopparkoers met vele bochtjes. Dus we gaven alles met vooral ons drie. Met een kleine voorsprong kwamen we de tweede wissel in.

Helaas voelde ik mijn rug gelijk verkrampen van het fietsen. Daardoor begon ook mijn buik wat te steken en zo verloor ik de eerste ronde erg veel tijd. De tweede ronde kon ik goed herpakken en heb ik weer een stuk teruggelopen naar een groepje voor me, met onder andere Rani (Skrabanja). Een paar nog kunnen pakken, maar ik kwam helaas te laat. Maar uiteindelijk een prima race en altijd mooi om met een Nederlandse te werken natuurlijk! Een prima eerste race, vooral voor wat race ervaring voor we naar Abu Dhabi gaan, waar het zeker met het team natuurlijk veel belangrijker is. ?

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.