Powerman Mallorca voor Diego en Petra; Rachel vijfde op 1e dag SuperLeague Singapore

ZATERDAG – Alvast wat eerste uitslagen van vandaag. De Powerman Mallorca leverde na de Israman al de tweede internationale zege voor Diego van Looy op in dit pas prille seizoen. De Belg klopte niet de eerste de beste: Gaël le Bellec, wereldkampioen Powerman. De Fransman liet op zijn beurt weer de verrassende Liechtensteiner Michelle Paonne achter zich. Bij de vrouwen won de wereldkampioene wel. De Zwitserse Petra Eggenschwler was te sterk voor Yessica Perez uit Spanje en de Oostenrijkse Sigrid Herndler.

Uitslagen Powerman Spain, Mallorca:

1.Diego van Looy (Bel) 2.39.41; 2.Gael le Bellec (Fra) 2.41.19; 3.Michelle Paonne (Lie) 2.41.52.

1.Petra Eggenschwiler (Zwi) 3.02.20; 2.Yessica Perez (Spa) 3.06.11; 3.Sigrid Herndler (Oos) 3.06.45

In de Super League Triathlon Singapore was de lekke band van Vincent Luis het gesprek van de dag. De topfavoriet en klassementsleider raakte daardoor uitgeschakeld in de Eliminator. De heats werden gewonnen door Henri Schoeman, Richard Murray en Jonathan Brownlee. Schoeman maakt door het uitvallen van Luis de meeste aanspraak op de eindzege. Niet eerder kreeg de Fransman een lekke band.

SENTOSA, SINGAPORE – FEBRUARY 23, 2019: during the Womens Eliminator at One Degree 15 Marina Sentosa Cove on February 23, 2019 in Sentosa, Singapore. (Photo by That Cameraman/ Darren Wheeler/Superleague Triathlon)

Bij de vrouwen was Emma Jeffcoat degene die de eerste won met Rachel Klamer op een vierde plaats. De tweede heat ging naar Rachel (haar eerste winst ooit in een Superleague heat), maar omdat het bij de Eliminator gewoon een kwestie van handhaven in de top betreft, was de finale voor de punten allesbepalend. Klassementsleider Katie Zaferes stelde daar orde op zaken, pakte de overwinning en twintig seconden later volgde Rachel op een vijfde plaats. Morgen de Enduro in Singapore als apotheose van het tweede volle seizoen Super League races.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.