Jerry is underway, ditmaal om mee te doen aan 70.3 Ironman Oman

MUSCAT, OMAN – Onze vliegende Trikipedia-reporter Jerry Kenbeek is weer onderweg. Jerry – HOKA ONE ONE – wist vorig jaar op Hawaii werkelijk iedere triathlonster bij zijn microfoon te krijgen. Samen met Lars Vreugdenhil maakte hij de meest hilarische videootjes, maar intussen stonden de triatleten in de rij om door Jerry geinterviewd te worden.

Jerry is uniek. Reislustig, druk, bijzondere tattoos en zwembroeken, energiek, mooi gebitje, maar uiteraard ook een perfect uithangbord voor zijn werkgever HOKA ONE ONE. Als Jerry binnen komt, kun je niet om hem heen. En hij gaat in de triathlons ook steeds harder. Al die trainingsarbeid komt nu samen in het exotische Oman, waar hij samen met 14 andere Nederlanders (veel expats) mee doet aan de eerste 70.3 Ironman. 

Vanavond bij een sterrenhemel a la Duizend en 1 Nacht was de race-briefing door the one and only Paul Kaye. Eerder die dag liep Paul al in een dishdash (de bekende witte gewaden, die in de moslimstaat veelal gedragen worden) rond. Jerry heeft al heel wat gezien van de wereld, maar keek opnieuw zijn ogen uit. Alle 1000 deelnemers zaten/lagen op grote kleurrijke kussen op het grasveld met het grote podium waarop Paul uitlegde wat hen vrijdag 1 maart te wachten staat.

De 1000 triatleten zijn afkomstig uit liefst 65 verschillende landen. Zij deden zich na de briefing te goed aan een gigantisch buffet. En Jerry deed mee. Aan interviews komt hij wellicht iets minder toe, maar wij achten hem in staat beste Nederlander te worden. Go, Jerry, Go!!!

En morgen stuurt ie ons weer ander beeldmateriaal.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.