Jerry on the road: Oman dag twee


Het sultanaat Oman heeft op een paar dagen tijd vele triathlonharten veroverd. Het Aziatisch land heeft ook alles in zich. Prachtige natuur, heerlijke temperaturen, hartelijke mensen en tegelijkertijd dat mystieke uit de sprookjes van duizend-en-één-nacht.

 

Oman als triathlonland is niet overigens niet helemaal onbekend. Peye Vlot, broer van Cora en zelf ook erg sportief, woont er al heel lang. En weet u wie er begin deze eeuw bondscoach was van de Omaanse selectie? Ene Rob Barel.

 

Vorig jaar een 5150 Ironman en vrijdag, de eerste maart, een volgend hoogtepunt: een 70.3 Ironman. Vandaag keek Jerry, die twaalf jaar terug ook al in Oman was, zijn ogen uit.

 

De kids-race, de briefing, de vrijwilligers en alles eromheen. Hetgeen Jerry ziet en beleeft, deelt hij graag met iedereen en in het bijzonder de Trikipedia-volgers. Verdere tekst is overbodig. Kijk mee en geniet van de bijzondere ambiance in de aanloop naar de 70.3 Ironman Oman. En dan moet de wedstrijd zelf dus nog beginnen.


Jerry en alle 999 andere deelnemers: veel succes, maar vooral ook: veel plezier!

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.