Deboer wetsuits; exclusief en uniek

Natuurlijk kennen triathlonliefhebbers Alex de Boer, inmiddels 23 jaar ervaring in het produceren van wetsuits en de man achter Dare2Tri.

Maar binnenkort staat zijn achternaam op een nieuw, zeer exclusief en heel snel wetsuit; DEBOER WETSUIT.

Wij spraken Alex over dit nieuwe aanstaande product op Lanzarote, alwaar hij momenteel in alle rust de laatste zaken voor de lacering van dit nieuwe merk op 8 april 2019 uitwerkt.

“Dit nieuwe wetsuit onderscheidt zich door het gebruiken van nieuwe materialen. Het pak is gemaakt van whale-skin neopreen, ribbels in de neopreen, waardoor de luchtbelletjes langer onder het pak blijven hangen en er nog meer drijfvermogen ontstaat. Daarnaast is er rond de nek gebruikt gemaakt van dolphin-skin neopreen, hetgeen veel zachter is dan de huidige wetsuits. Een derde wezenlijke aanpassing is toegepast bij de armen en de schouders, 0,3 mm duraflex in plaats van de gebruikelijke 0,5 mm. Dit alles maakt dat het “deboer-wetsuit” de Porsche is onder de wetsuits”.

 

 

Er zijn 3 modellen geproduceerd in de “deboer” wetsuitlijn
Fjord – een wetsuit uitermate geschikt voor kouder water,
Floh – een wetsuit te gebruiken onder “normale” omstandigheden,
Long John – de sleeveless uitvoering.

De types Fjord en Floh worden op de markt gebracht voor een prijs van 1299 Euro, de Long John kost 699 Euro.
Bij aanschaf verkrijgt men een suitbag, welke zorg voor een immer goed opgevouwen wetsuit, een t-shirt, cap, en swimcap. Daarnaast heel veel extra service, zoals zwemtrainingen voorafgaand aan grote wedstrijden met topatleten, meet en greet en nog vele zaken die thans nog niet openbaar gemaakt kunnen worden.

 

“Ik ben me bewust dat dit een duur pak is, echter geloof me:  het is iedere Euro waard. Ik heb 23 jaar ervaring in het produceren en verkopen van wetsuits, maar dit is absoluut het allerbeste op dit gebied wat er te koop is. Inmiddels hebben atleten van wereldfaam gezwommen in dit pak en zij zijn allemaal dolenthousiast over deze pakken. Matt Russel, Celine Schaerer en Brooke Brown zijn op dit moment atleten die dit seizoen zullen starten in dit wetsuit, er zijn nog onderhandelingen met andere wereldtoppers, daar kom ik later op terug”.

“Ik ben dit project opgestart met mijn vroegere werkgever en vriend , de Amerikaan David Greenstein, samen werkten we indertijd met Ironman-wetsuits. Samen besloten we een ander merk te lanceren. Dat mijn naam er aan gegeven is, heeft alles te maken met de ervaring en het immense netwerk wat ik in de afgelopen 23 jaar heb opgebouwd. We beperken ons overigens niet alleen op triathlon. In het najaar komen we met wetsuits voor kitesurfen, later volgen wetsuits voor zeilen, duiken en surfen”.

De officiële release van het merk en de website is op 8 april.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.