Internationale Vrouwendag: Girl Power in triathlons – WTJ 1087

ZATERDAG – De redactie van Trikipedia bestaat weliswaar voor 100 procent uit mannen, bij de eindredactie zijn wel degelijk vrouwen betrokken. Bovendien is het een traditie geworden om op of rond Internationale Vrouwendag iets te publiceren. Veel mensen zeggen dat in triathlon de aandacht voor de vrouw voldoende is. Gelijk prijzengeld, evenveel media-aandacht, een aantal prachtige vrouwentriathlons enzovoorts. En toch blijft Vrouwendag een belangrijk issue. Voor de hele sport, voor de hele samenleving. Wij uiten dat vandaag (daags na 8 maart) met foto’s die stuk voor stuk Girl Power uitstralen. Hoofdrollen zijn weg gelegd voor Saskia van den Ouden (Verschilmaker 2019), Andrea Jochems, Angela Naeth, Lenny Ramsey en natuurlijk Shirin Gerami. What’s a world without women? Niets toch?

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.