Yvonne van Vlerken; Jaarlijkse HOKA One One Team meeting

Heel speciaal; de jaarlijkse HOKA One One bijeenkomst voor atleten. Dit jaar was Mallorca “the place to be”. Yvonne van Vlerken gunt ons een blik achter de schermen.

Het gebeurd niet bij veel bedrijven , maar HOKA One One is sowieso heel anders dan de meeste bedrijven. Een jaarlijkse bijeenkomst waarbij, los van personeel van het bedrijf en de gehele marketing afdeling, bijna ALLE atleten aanwezig zijn.

 

Dat het bedrijf groeit en dat het in de afgelopen 10 jaar een grote sprong gemaakt heeft, mag voor iedereen duidelijk zijn en ja even terug , HOKA One One viert dit jaar haar 10 jarig bestaan en je mag best zeggen dat het ongelooflijk is wat het in die 10 jaren bereikt heeft!

HOKA One One wordt uitgesproken als  „ho-kah oh-nay oh-nay en komt uit het Maori, de betekenis kon niet beter passen en is namelijk  „ to fly over the Earth“ , nou inderdaad een ieder die al eens met 1 van de modellen gelopen is weet dat je daadwerkelijk „vliegt“. De grondleggers Jean-Luc en Nico waren 10 jaar geleden op zoek naar een manier om het naar beneden rennen aangenamer te maken, wat ze op dit moment niet wisten is dat ze het algemene probleem in de loopsport opgelost hadden, met HOKA One One loop je gewoon gemakkelijker, trail, op de weg, op de baan, welke afstand dan ook.

 

 

Waarom rennen als je ook kan vliegen? Nou precies, dat wil toch iedereen maakt niet uit of je loper, triatleet of wat dan ook bent! Hun hashtag #timetofly past ook hier weer geweldig.

Mijn partner Per en ik lopen inmiddels alweer een paar jaar op HOKA en als ik de schoenen moet omschrijven dan zou ik zeggen: ze zijn licht, hebben een geweldige demping, zijn in combinatie met die super demping erg snel. De schoenen zijn leuk en „anders“ en daarnaast hebben ze inmiddels een heel breed aanbod van modellen, daar is voor iedereen wat bij.

HOKA is in alle loopsporten actief en waar ze bijvoorbeeld een grote partner bij IRONMAN zijn (de HOKA One One run course), zo is ze wellicht nog wel meer geliefd in de trail and off road running. In de loopsport spreekt ze ook meer en meer een woordje mee en voor menig triatleet is de schoen gewoon een verademing.

 

 

Het jaarlijkse weekend met alle atleten in Europa is steeds weer geweldig, wordt net als het merk zelf, steeds groter, zo waren we dit jaar, trouwens net als vorig jaar weer op Mallorca en waren met 60 man/vrouw. Tuurlijk gaan we dan lekker met elkaar trainen, maar op de voorgrond staan verschillende meetings wat betreft de nieuwe ontwikkelingen, de nieuwe modellen die er aan gaan komen en het bespreken van onze gezamenlijke weg. Tijd met je teamcaptain want iedere regio heeft zijn eigen aanspreek-/contactpersoon, dat werkt wel zo prettig voor beide partijen en tijd om lekker te kletsen en te trainen met je HOKA collega’s. Dit jaar waren er aardig wat nieuwe gezichten, zoals de Duitse Anja Ippach, Nils Fromhold om er zo maar twee te noemen.

Persoonlijk vind ik het geweldig dat een bedrijf er zoveel waarde aan hecht om ons atleten te informeren over niet alleen de geschiedenis, het verhaal achter elke schoen, alles wat er valt te weten over de ontwikkeling , de volgende stappen, hoe andere atleten te adviseren bij hun schoenkeus en uiteraard ook een stuk marketing en hoe hun te ondersteunen zoveel mogelijk mensen te laten „vliegen“. Dit alles dan op zo’n mooie locatie is natuurlijk gelijk mooi meegenomen voor de vele fotoshoots.

 

Als enigste Nederlandse atlete was het natuurlijk ook wel aan de tijd om wat versterking te krijgen en zo begroeten we in 2019 onze Els Visser in de HOKA Family. Els kon er, zoals menig van jullie waarschijnlijk weten niet bij zijn aangezien ze haar voorbereiding voor het komende seizoen weer in Australië doet, een volgende keer is ze er hopelijk bij om lekker een partijtje Nederlands te beppen.

 

 

Even terug naar de verschillende modellen ,  dat zijn er inmiddels aardig wat, er is voor ieder wat bij, kijk maar eens op hun homepage www.hokaoneone.com  Ik zelf loop heel erg graag op de Mach uit de „Fly“ collectie, de Clifton is bijna bij iedereen wel onder de favorieten en voor mijn races gebruik ik erg graag de Tracer. Het nieuwe model is hier te zien in de hand van het hoofd van ontwikkeling.

Er komen nog wat spannende dingen aan, maar ja daar hebben we uiteraard „zwijg plicht“ en moeten jullie je maar laten verrassen . Wij mogen die voor dat ze op de markt komen al lekker testen en zodoende zijn wij, ook daar weer heel dicht betrokken bij het bedrijf, mede door onze feedback hebben jullie dadelijk de perfecte schoen aan je voetjes.

In Nederland kun je de HOKA’s in veel hardloopwinkels kopen en uiteraard heeft Triathlonwinkel.nl ook de HOKA One One’s in hun schitterende zaak. Een bezoek aan laatst genoemde is een aanrader waard, kun je los van je schoentjes om te vliegen ook gelijk een wetsuit of wat andere triathlonattributen meenemen! Hun online shop vind je hier: www.triathlonwinkel.nl De verkopers staan uiteraard altijd paraat om je advies te geven over welk model het beste bij jouw als loper past, een bezoekje waard dus!

 

In Jerry Kenbeek heeft HOKA een perfecte salesmanager in de Benelux, overal kom je hem tegen! Naast Yvonne en Els dragen inmiddels meer Nederlands triatleten HOKA One One tijdens wedstrijden; Maya Kingma, Tessa Kortekaas, Anne Zijderveld en Diederik Scheltinga. Binnenkort zullen er nog een aantal aan dit rijtje worden toegevoegd.

Aangezien ik zelf helemaal overtuigd ben van HOKA, vind ik het geweldig om de atleten in Europa, die onderdeel zijn van ons coaching platform: Team Sirius Europe , een korting van 30% op hun HOKA schoenen aan te bieden. Meer info over mijn homepage: www.yvonnevanvlerken.eu knop Team Sirius Europe !

 

Nou ik ga dan weer even verder vliegen, mijn eerste race van dit jaar is over 5 weken en daar heb ik nog aardig wat kilometers in die schoentjes voor nodig, de marathon van Leipzig is weer eens iets heel anders, maar best wel leuk zo’n losse marathon in mijn thuis in Duitsland.

Welke model ik daar ga rennen? De Tracer mijn lievelingetje

Foto’s @PVerticale

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.