En dan nu hopelijk de echte uitslag van de ‘gok Jetzes afstand’-prijsvraag

DONDERDAG -Het werelduurrecord van Jetze Plat heeft veel aandacht getrokken. Van publiek langs de kant, van media en volgers via Social Media. Als Trikipedia hebben we ook ons best gedaan daar een steentje aan bij te dragen. Door geregeld wat live beelden te brengen, interviews te doen, updates te maken en uiteindelijk een persoonlijke terugblik op de superdag, die we allen te danken hebben aan Jetze, Guido en het verdere team!

Zoals beloofd komen we nog met de uitslag wie het dichtste bij de door Jetze afgelegde afstand zat. We hadden liefst 188 inzendingen via diverse kanalen, waarmee is aangetoond dat de site goed gevold wordt en veel mensen in de ban waren van de werelduurrecordpoging. Sommigen zaten onder het record van Geert Schipper, het andere uiterste was Jeroen Vogelsang met exact 50 kilometer. Dat was voor nu nog niet nodig, misschien als Jetze ooit zijn record mocht kwijtraken.

Al met al waren er een aantal mensen, die dichtbij de 44 kilometer en 749 kwamen. Hetzij erboven, hetzij eronder. We hadden 1 inzending die rond de klok van 17 uur nog met een antwoord kwam en het bijgevolg haast exact goed hadden. Maar zoals gezegd, de inschrijving sloot een half uur voor aanvang. We noemen de persoon onderaan wel even, in de hoop dat hij volgende keer bijtijds reageert..

Felicitaties in eerste instantie aan Paul Groves, Barry Dooper en Tristan Olij, aanstormend triathlontalent uit Winkel (niet ver van de baan van Alkmaar!).

Paul, Barry en Tristan zijn van harte uitgenodigd voor een geheel verzorgd weekend inclusief deelname aan de 35e Verwer & Janssentriathlon in Oud Gastel op 22 juni. Waarschijnlijk wordt het prijzenpakket nog uitgebreid, maar dat komt pas als we weer met ‘Team Jetze’ gesproken hebben.

 

Paul Groves nam weliswaar afscheid als ETU-official onlangs op het EK wintertriathlon in Roemenie, maar als gewaardeerd collega is hij zeer welkom in Gastel, waar de wedstrijd sowieso al een internationaal karakter krijgt. De reiskosten zitten (nog) niet in de prijs inbegrepen Paul!

En Barry. Tja, die draait al heel wat jaartjes mee. Elk jaar beloven we naar elkaars wedstrijd (hij in Weesp, wij in Gastel) toe te komen en elk jaar komt er iets tussen. Maar nu Barry prijswinnaar is, zal dat er ongetwijfeld van gaan komen. Veelvuldig WK-winnaar is een aanwinst voor het startveld in Gastel. O ja: WK staat natuurlijk voor Weesper kampioen.

 

Tristan is overigens al goed uit de winter gekomen. De trainingen onder zijn coach Eric van der Linden wierpen al vruchten af tijdens de 10 kilometer van Schoorl waar hij liefst 2.25 minuut van zijn pr op de 10 kilometer afhaalde en terugbracht op 33.35 minuten. Hoewel Holten een week later hoofddoel is, bekijkt Tristan in hoeverre hij Gastel kan inpassen. ,,Is het niet dit jaar, dan volgend seizoen.”

Ook de andere mensen uit de ’top tien’: van harte gefeliciteerd.

 

De uitslag van ‘gok Jetzes afstand’ is als volgt:

1.Paul Groves (GB) 44750 meter. 1 meter te veel!

2,Barry Dooper 44723 meter. 26 meter te weinig

1.Tristan Olij   44855 meter. 106 meter te veel

2.Kevin Moonen 44609 meter. 140 meter te weinig

3.Sebastiaan Horn 44600 meter. 149 meter te weinig

4.Pim ten Brinke 44567 meter. 182 meter te weinig

5.Jan Peter Simons 44564 meter. 185 meter te weinig

6.Maarten Caminada 44944 meter. 195 meter te veel

7.Coen Spierings 44980 meter. 231 meter te veel

8.Chris Steenbakker 45020 meter. 271 meer te veel.

De nummer 1 leek even Ben van Koningsveld (exacte afstand) maar hij gokte pas tegen de tijd dat Jetze klaar was. Toen was het een koud kunstje om de exacte afstand te raden.

 

p.s.: de Facebook-storing woensdagmiddag had tot gevolg dat mogelijk niet alle berichtjes met afstand-suggesties zijn doorgekomen. We hebben Mark Zuckerberg al gebeld en hij heeft beloofd het tot op de bodem uit te zoeken…. Excuses voor het ongemak.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.