Alvast een update van Roosendaal, 70.3 IM Taitung & Davao, ETU Huelva en PM Loutraki – WTJ 1103

ZONDAG – Prachtig lenteweer. De fiets gepakt en erop uit. De tuin in gedoken om ze voorjaarsklaar te maken. Allesbehalve de laptop open voor de race-reports. Dat komt vanavond wel. Geen haast.

We volstaan voorlopig met een korte update. De zwemloop in Roosendaal beleefde vanochtend een leuke terugkeer. Erik-Simon Strijk kon gaan trainen, maar het was bij hem op de hoek. Dus lekker meegedaan en nog gewonnen ook. Hij maakte een einde aan de Belgische hegemonie in de zwemlopen: Arno Lambrecht en Ruben Marynissen werden tweede en derde. De Vlaamse Elise Scheerens was snelste vrouw voor Lynn Lossie en Ilona Rullens.

Els staat weer waar ze hoort

Twee 70.3 Ironmans afgelopen nacht Nederlandse tijd. In Taitung mocht Els Visser weer eens het genoegen van een podiumplek smaken. De Glimmense/Utrechtse/Australische werd derde in een sterk veld. Sarah Crowley was voor alle vrouwen een paar maatjes te groot. De Australische was liefst negen minuten eerder klaar dan Grace Thek. Maar daar zat Els niet ver vandaan. Mooie opsteken zo aan het begin van het seizoen na een stevige trainingsperiode Down Under. Bij de mannen won Zuidafrikaan Bradley Weiss. Oud-wereldkampioen lange afstand Cyril Viennot eindigde tweede en Luke McKenzie – ooit nog eens tweede op Hawaii – kwam als derde over de finish. Bij de agegroupers was van de Nederlanders Robin Tijssen de beste. Hij klokte 5.56.56 uur en daamree 196e in totaal. Ter vergelijking: Els deed er 4,5 uur over.

Willehard tweede op de Filippijnen

De Duitser Markus Rolli klopte verrassend drievoudig wereldkampioen Craig Alexander in de nieuwe race in Davao op de Filippijnen, ook wel Peace Island genoemd. Tim van Berkel eindigde derde. Tims grootvader emigreerde in 1954 vanuit Nederland naar Down Under.

Beste vrouw was Radka Kahlefeldt-Vodickova, Tsjechische echtgenote van Brad. Zij bleef de Zwitserse Caroline Steffen (altijd goed in Aziatische wedstrijden) en Kirralee Seidel voor. Beste Nederlander was Richard Verburg op een 280e plaats (31e M45) in 5.53.11 met kort achter hem de ons aller bekende Willehard Wortelboer: 5.54.47 en een 292e plaats. Maar daarmee stond de Nederlandse globetrotter wel weer op het podium als tweede bij de M65.

Landron van brons op WK naar eerste ETU-Cup winst

In het Spaanse Huelva, de tweede ETU-Cup triathlon van het seizoen (na dus die spectactulaire Liévin Indoor-race), was de pas 19-jarige française Pauline Landron de sterkste. Landron – afkomstig uit de atletiek – is in eigen land al twee jaar nauwelijks te kloppen, ze haalde brons op het WK Gold Coast en was ook vierde in Holten vorig jaar. Dat ze dus vandaag in de gaten gehouden werd, was niet echt een verrassing. Op een minuut werd de Spaanse Cecilia Santamaria Surroca tweede en voormalig Europees kampioen Emma Charayron (weet u nog hoe ze op het EK in Holten onze Rachel Klamer naar zilver verwees?) eindigde derde. Emma trainde nog een tijdje onder de in Frankrijk woonachtige oud-triatleet Nick Marijnissen. Nou ja, oud. Nick pakt de draad dit jaar ook weer op. Marije Dankelman finishte van de 44 deelneemster op een 26e plaats op elf minuten van de winnares. Als 22e kwam ze uit het water, daar had ze zelf meer van verwacht. Gaandeweg de race werden atletes gedubbeld, maar Marijne bleef keurig buiten schot en met een gedegen looponderdeel klasseerde ze zich korter dan haar startnummer (33) en dat stemt hoe dan ook altijd tot tevredenheid.

Seppe grijpt zijn kans in Powerman Greece

De Powerman Greece tenslotte is gewonnen door de Belg Seppe Odeyn. Na Diego van Looy op Mallorca nu al de tweede Powerman-zege in het prille seizoen voor België. De Zwitserse Melanie Maurer won bij de vrouwen in het warme Loutraki, voor het eerst strijdtoneel in de Powerman-Series. Geen Nederlandse inbreng. Nou ja, John Raadschelders dus.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.