HUUB Varman – Elke atleet, beginner of gevorderde, gaat met dit wetsuit een betere zwemmer worden.

 

Dat hij een kenner  is van triathlonspullen en vooral wetsuits en een prachtige “snoepwinkel” heeft vol met de mooiste triathlonspullen met Triathlonwinkel.nl in Uden is inmiddels algemeen bekend. Heel veel triatleten hebben inmiddels de weg naar Uden gevonden en in de endless pool  wetsuits uitgetest en hun keuze na het vakkundige advies bepaald.

Maar als Onko Drent lyrisch wordt over de performance van een wetsuit, moet het toch wel iets speciaals zijn.

Het was al heel erg druk in het Triathlonwinkel-zwembad, maar als je de onderstaande review van de HUUB Varman van Onko leest , kan je niet anders concluderen dat het een must is dit wetsuit uit te gaan testen in Uden bij Triathlonwinkel.

HUUB Varman, maakt van elke atleet een betere zwemmer.
Een nieuw revolutionair mannen wetsuit in de markt. Helaas nog geen dames variant beschikbaar.
Ik heb het wetsuit mogen testen en het overtreft mijn stoutste verwachtingen. Een review die uitmondt in een reclame. Sorry, te enthousiast. Dit is wat een triatleet nodig heeft!
Elke atleet, beginner of gevorderde gaat met dit wetsuit een betere zwemmer worden. Punt.

Mega flexibel in de schouders. Er wordt gebruik gemaakt van een methode, exclusief bij HUUB wetsuits, om de armen in een 90 graden stand tegen het wetsuit aan te monteren. “arms neutral”
Op deze slimme manier heb je nooit meer dan 90 graden stretch op je suit en dus ervaar je enorme vrijheid. Veel minder vermoeidheid in de armen bij langere zwemtrainingen dan bij een ander wetsuit wat wordt veroorzaakt door weerstand van het materiaal rond de schouder. Uniek en wederom een geweldige innovatie door het merk HUUB, daar staan ze inmiddels bekend om.

Heerlijk zacht neopreen in de hals, geen benauwd gevoel meer in de hals. Er is geen naadje te vinden in het halsbereik.
Op de onderarmen en onderbenen aangenaam soepel neopreen wat gemakkelijk mee rekt bij het snel aan en uittrekken. Een simpele klus, mits suit en lijf droog zijn.

De core stabiliteit is fenomenaal. Het maakt echt een kano van je lijf en onder vermoeidheid drukt het wetsuit je nog steeds in de juiste positie. Het helpt je sneller te gaan en minder energie te gebruiken. Vals spelen heet dit! Maar zolang dit wordt toegestaan… Maak er gebruik van.
Je wordt beter zonder ervoor te trainen.

Er is slim gekozen om het drijfvermogen (+43 meer drijfvermogen dan conventioneel neopreen) op de bovenbenen aan de buitenzijde te plaatsen.
Dit zorgt voor heel veel horizontale stabiliteit en wanneer het onderlijf teveel roteert wordt deze weer in de goede neutrale positie gedwongen. Dat scheelt je weer wat borstcrawlcursussen!
Veel wetsuits hebben op de onderbenen teveel drijfvermogen. Hierdoor komen de voeten te hoog in het water te liggen waardeer je geen balans beenslag meer kunt maken en meer in de lucht aan het spartelen bent. Je wordt een ongecontroleerde dobber. De HUUB Varman heeft een beperkt drijfvermogen op het onderbeen zodat die beenslag zorgt voor controle over je lijf.
Sowieso worden de benen al meer gelift zodra de snelheid toeneemt. Het evenwicht tussen drijfvermogen op de bovenbenen en onderbenen is voor 90% van alle beginners en gevorderden ideaal te noemen.
Het wetsuit is overigens vernoemd naar Richard Varga, “The Fish” . De man die de laatste jaren domineerden tijdens het zwemmen in de triathlon.

Natuurlijk is ook de HUUB break-away ritssluiting weer aanwezig om je zeer gemakkelijk in en uit je wetsuit te krijgen. 
Dit wetsuit met alle aspecten van een top top toplevel wetsuit is onbegrijpelijk gepositioneerd in het middensegment met de adviesverkoopprijs van € 519 !! Als ze er 800 euro voor vragen verkoopt het ook.
Ontzettend veel wetsuit voor je geld. Er is geen reden om meer geld uit te geven als je niet bij de 10% topzwemmers in het triathlonveld behoord. Voor die doelgroep is er een alternatief.

We hebben heel veel merken en modellen in onze winkel maar ik durf gerust te stellen dat dit wetsuit met elk ander topmodel in vergelijk tot wel 1200 euro (bestaat er nog iets duurders?) als beste uit de bus komt! Ik heb nog niet alles getest maar ik kan het me niet voorstellen. Zoveel zwemkennis en hulp toegepast in dit wetsuit en dat voor “maar” € 519!

Kom hem testen in de winkel te Uden, Bitswijk 34 (Endless Pool staat voor je klaar) of ga naar een wetsuit testdag. Koop hem desnoods bij andere dealers, vraag om hem te testen en overtuig jezelf. Heb je dit wetsuit niet getest dan doe je jezelf tekort. Toe aan een nieuw wetsuit? Beloon jezelf.
Dit gaat zonder enige twijfel hét wetsuit voor mannen van 2019 en misschien wel 2020 worden. Ik ben nog nooit zo enthousiast geweest in de 22 jaar dat ik met wetsuits te maken heb.

Vraag bij elke wetsuit test naar de HUUB Varman! De nieuwe standaard voor wetsuits.
Wauw echt verrast en enthousiast en ik zie toch al 23 jaar wetsuits voorbij komen.

Groet Onko Drent, eigenaar Triathlonwinkel.nl

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.