3athlon.nl mediapartner NTB Teamcompetities Triathlon

De Nederlandse Triathlon Bond en triathlonwebsite 3athlon slaan de handen ineen om in 2019 de verslaggeving van de Teamcompetities Triathlon te verzorgen. 3athlon wordt mediapartner van de Teamcompetities en zal vanuit het partnership verslag doen van de competitiewedstrijden met voorbeschouwingen, wedstrijdverslagen, interviews en achtergrondartikelen. Deze content zal in een daarvoor speciaal ingerichte rubriek op 3athlon verschijnen en tevens worden gepost op de website en social media kanalen van de Teamcompetities.

 

3athlon-hoofdredacteur Tim Moria noemt de samenwerking een mooie ontwikkeling voor zowel de lezers van 3athlon als de volgers van de Teamcompetities: “Wij denken dat het voor triatleten en liefhebbers van triathlon niet alleen goed, maar vooral ook prettig is om zo snel en makkelijk mogelijk toegang te hebben tot goede berichtgeving over alles wat deze sport zo mooi maakt. Zeker de vaak spectaculaire divisiewedstrijden, of het nu gaat om de Eredivisie, de 4eDivisie of een willekeurige andere divisie, verdienen nauwkeurige aandacht. Die aandacht geven wij als nieuwsmedium graag en dan is het mooi om te zien dat de NTB dit nieuws van ons overneemt. Allebei proberen we de sport op deze manier te professionaliseren en dus naar een hoger niveau te tillen.”

 

Coördinator Berteke de Jong is namens de Teamcompetities blij met de samenwerking die vanaf dit seizoen van kracht is. “Wij merken al een aantal jaren dat organiseren en berichtgeving twee dingen zijn die tijdens een wedstrijdweekend moeilijk gecombineerd kunnen worden door een team van vrijwilligers. Zeker tijdens de Super-weekends hebben we de handen meer dan vol aan organisatorische en logistieke zaken. In 3athlon vinden we een partner die ons ontzorgt en die doet waar zij goed in zijn. Dat hebben ze al bewezen bij eerdere evenementen en door de handen ineen te slaan denk ik dat we de berichtgeving met elkaar nog naar een hoger niveau kunnen tillen vanaf dit jaar.”

 

Over 3athlon.nl

3athlon.nl doet dagelijks verslag van alles dat in de triathlonwereld speelt. Belangrijke wedstrijden, zowel internationaal als nationaal, komen altijd aan bod. Uiteraard worden de ogen extra gericht op Nederlandse atleten en hun prestaties. Persoonlijke verhalen staan altijd voorop. De verslaggeving bestaat onder andere uit nieuws, reportages, wedstrijdverslagen, achtergrondartikelen, video’s en vaste rubrieken. Begin vorig seizoen (2018) werd de website onder aanvoering van hoofdredacteur Tim Moria nieuw leven ingeblazen en sindsdien groeien de bezoekersaantallen dagelijks.

 

Over Teamcompetities

De Teamcompetities Triathlon is de breedtesportcompetitie van de NTB, voor verenigingsteams en clubs op vijf verschillende niveaus met een landelijke opzet en promotie en degradatie. Ruim 260 teams nemen jaarlijks deel aan de competitiewedstrijden, die plaatsvinden tussen april en september en bestaan uit korte raceformats in diverse uitvoeringen.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.