Nog iets meer over zwemloop Amersfoort en Run-bike-run Hulsbeek-Oldenzaal – WTJ 1113


DINSDAG – Het hield in de zwemloop van Amersfoort niet op bij alleen de kwalificatieraces, waarbij het zoals uit de keerpunt-foto’s bleek dringen was. Er was ook de lange afstand serie, zeg maar de in Nederland geijkte 1/10-combinatie. Deze werd overtuigend gewonnen door Martijn Dekker. Hij liet Leon van Hamersveld maar liefst vijf minuten achter zich. Daarna was het opnieuw anderhalve minuut wachten op Martin Kerkvliet. De veelvuldig landskampioen richt zich – zoals wel meer toptriatleten – dit seizoen even niet op de lange afstanden. Eén van zijn piekmomenten ligt in de Triathlon Nations Cup (de races in D/NL/B). Broer Bram Dekker keerde terug in competitie met een negende plaats. Bij de vrouwen was de Vlaamse Elise Scheerens een week na haar zege in Roosendaal nu opnieuw winnares in Amerena Amersfoort. De Britse Chloe Scotchbrook uitkomend voor Hellas was wel de snelste zwemster, maar de frêle Elise snelde haar voorbij met lopen. Derde werd Sarah-Lynn Reuver, van eigen bodem.

De kortere afstanden leverden zeges op voor Ian Pennekamp, Chantal Berga. Nog korter waren de winnaars van de mini-afstand onderweg. Steven Koenis, Selina Franken, Hugo Schinkel en Esmae de Gans wonnen die series. En ook de duo’s presteerden supergoed.

Strijd om kwalificaties

 

Tot slot nog even terug naar de kwalificatiewedstrijd, het hoofdnummer. Mitch Kolkman was de verrassende nummer drie na als een speer door het Amerena-bad te hebben gezwommen. Goed, hij won al eens zwemloopjes in Vught, Bodegraven en Utrecht, maar dit was toch wel een klapper. Erkende zwemmers als Erik Schröder, Geert Lantink en Syb de Jong hadden het nakijken. Bij het lopen zetten eindwinnaar Vincent Böhm het klassement op zijn kop. Hij liep sneller dan de nummer twee Roel Kwaaitaal, Erik Wolsing (9e) en Olaf-Jan Bosscher (6e). De laatste was vorig jaar nog van de partij op het WK aquathlon op Ibiza. Daar gaan nu Vincent en Silke de Wolde heen. De Almeerse kwam met Kim Groeneveld uit het bad. Twintig seconden later volgde Eva Cornelisse, een halve minuut moest Joyce Caro incasseren. In een fotofinish-eindsprint haalde Eva het voor Kim. Joyce werd kort daarna vierde met Romy Spoelder achter zich. Drie Almeerse meisjes bij de eerste vijf dus.

Iets meer over de run-bike-run Hulsbeek


We gaan ook nog even terug naar de run-bike-run wedstrijden in Hulsbeek-Oldenzaal. Kijken we naar de snelste tijden dan was Joost Somsen, die namens Triteam Groningen de race openbrak de snelste. Daan de Groot – als tweede aan de beurt bij Hellas – liet ook de tweede tijd noteren en de openings-RBR van Yennick Wolthuizen voor hetzelfde team leverde de derde netto-tijd op. Van de mannen die twee keer aan de bak moesten – zes teams hadden vier duatleten gestuurd, terwijl vijf keer de mini-afstand in estafettevorm werd afgelegd – was Yennick met een negende tijd de beste.


Ook de snelste vrouw zat niet in het winnende team. Marije Dankelman – vorige week nog in het Spaanse Huelva actief – was degene, die de snelste individuele tijd liet noteren voor het als tweede gefinishte TC Twente. Marije moest ook als slot-duatleet voor de Twentse formatie uitkomen en zelfs dat was goed voor een vierde tijd. Robin Dreyling liet de tweede tijd noteren, daarmee haar formatie RTC Brabant naar de kop stuwend. De derde fietstijd gold Deborah Wissink van TC Twente. Jammer voor het drietal dat Cindy Brussé verzuurde benen kreeg tijdens het fietsen, waardoor de winstkansen wegvielen. Bij het als derde geëindigde Hellas gold Marlou Bijlsma met een vijfde tijd als sterkste factor.

Run2Day weer beste in B-serie met slechts twee man

 


Bij de mannen B tenslotte maakten Cornelis Scheltinga (Run2Day), Tim Jongman (TC Twente 2) en Koen van Dijk (Stadscafé) de meeste indruk. Die competitie werd gewonnen door Run2Day dat als duo vier rbr’s aflegde. Jeroen Visser deed de andere twee. Hellas 2 werd – met vier man – tweede, Stadscafé – eveneens als kwartet – derde.
In de ochtenduren mochten de recreanten individueel meedoen aan een run-bike-run over 3/12/2 kilometer. De winst ging naar Joep Zanen. Hij was een halve minuut sneller dan Tim Bergboer. Jeroen Lamfers eindigde op de derde plaats.

 

Het jonge Zwolse talent Aniek Mars was drie minuten vooruit op de andere vrouwen. Sterker nog: Aniek eindigde derde overall tussen de mannen. Ze deelde het podium met de al even jeugdige Merel Veltman op een tweede plaats en routinier Saskia Bekhuis, die al aan tri/duathlons deed toen Aniek en Merel nog geboren moesten worden.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.