BREAKING: Triathlon Nieuwkoop verhuist naar zondag 16 juni in plaats van 26 mei!

WOENSDAG – Nee, nu geen 1 april grappen meer. De triathlon van Nieuwkoop, alom bekend als dé openingsklassieker van het seizoen, moet verplaatst worden.

De 37e editie is niet op zondag 26 mei, maar drie weken later op zondag 16 juni, Vaderdag. Zo laat in het seizoen is deze wedstrijd in 37 jaar tijd nog nooit gehouden.

De organisatie werd vandaag onaangenaam verrast met de mededeling dat de eerder verleende vergunning door de gemeente is ingetrokken. Naar nu blijkt heeft de gemeente Nieuwkoop eind mei werkzaamheden aan een rotonde op het fietsparcours in de planning staan. Die kunnen niet meer wijken voor evenementen zoals deze oudste triathlon van het land.

De Stichting Triathlon Nieuwkoop baalt verschrikkelijk van het uitstel en probeert via Social Media en rechtstreeks met alle reeds ingeschreven triatleten de nieuwe datum te communiceren. ,,We hebben gekeken naar alternatieve routes. Maar een veilige alternatieve route was in combinatie met de werkzaamheden niet mogelijk. Daarom besloten we de wedstrijd te verplaatsen naar de 16e juni. We begrijpen dat dit betekent dat onze atleten én vrijwilligers moet schuiven in hun agenda, maar gaan ervan uit dat we een mooie wedstrijd kunnen neerzetten.’’

Trikipedia prijst de organisatoren om zoveel flexibiliteit en doen een oproep aan alle triatleten en vrijwilligers om het evenement niet in de steek te laten bij deze eenmalige datumwijziging. De zwemloop van Nieuwkoop georganiseerd door dezelfde stichting blijft wel gewoon op de vaste datum, sterker nog: die is zondag 7 april aanstaande al.

 

(De poster met de nu nog de datum van 26 mei, wordt dus 16 juni)

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.