Ironman Zwitserland verkast volgend jaar 140 kilometer naar Thun

DONDERDAG – De Ironman Zürich is hartje zomer 2019 aan haar laatste editie toe. Geen paniek bij de Zwitsers echter, want anders dan in Nederland gaat Ironman voor de Helveten niet verloren.

De Ironman verhuist 140 kilometer in zuidwestelijke richting naar de toeristische trekpleister Thun. Daar wordt gezwommen in de Thuner See, staat er een 90 kilometer lange fietsomloop op de kaart en wordt de marathon in Thun zelf gelopen. De stad had begin jaren negentig nog een ETU-Cup race. Thun maakt wel deel uit van de legendarische Inferno-triathlon. Ook dan wordt gezwommen in de Thuner See en gaat het langs bergachtig gebied zowel op racefiets als mountainbike met aan het slot zo’n 25 kilometer bergloop richting Schilthorn. Thun is bovendien de geboorteplaats van niemand minder dan Drs. P.

 

De Troika kan dus volgend jaar van stal gehaald worden als de 24e editie Ironman Zwitserland naar Thun vertrekt. In de drukke periode van Ironmans trok Zürich gemiddeld zo’n 1500 triatleten. In tegenstelling tot Maastricht was dat relatief lage aantal inschrijvingen voor de World Triathlon Corporation geen reden de stekker eruit te halen.

Ook dit jaar schommelt het aantal inschrijvingen nog op 1100, een aantal waar Maastricht vorig jaar voorlopig afscheid mee nam.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.