26 Nederlandse atleten naar het WK Multisport in Pontevedra

Vandaag heeft bondscoach Armand van der Smissen de selectie bekend gemaakt voor het komende WK Multisport dat van 26 april tot en met 4 mei in Pontevedra – thuisbasis van Javier Gomez – gehouden wordt.

In oktober zijn bovendien de Beach Games in San Diego met aquathlon op het programma. Het NOCNSF zal hier een ploeg afvaardigen. Nederlandse ‘aquatleten’ kunnen  nog slots verdienen voor deelname aan de Beach Games.

 

Aan het WK Multisport in Pontevedra doet een flinke ploeg van 28 atleten mee. De omvang heeft veel te maken met het feit dat volgend jaar dit WK in eigen land, in Almere, zal plaats hebben. Van der Smissen: ,,Doelstelling is om volgend jaar met sterke ploegen in de thuiswedstrijd aan de start gegaan. In de aanloop hiernaar toe hebben we een ruime ploeg kunnen afvaardigen, ook doordat atleten in zichzelf hebben geïnvesteerd.’’

 

De volgende atleten zullen starten:

Duathlon Standaard Afstand 27 april:

vrouwen elite: Sophie van der Most

Mannen U23: Thomas Cremers, Wesley Mols, Niels te Pas, Stijn Jansen

 

Duathlon Sprintafstand 28 april:

Vrouwen junior: Shirin van Anrooij , Marije Hijman

Mannen Junior: Olaf Jan Bosscher  Jaimy Voogt

 

Crosstriathlon 30 april

Vrouwen elite: Maud Golsteyn, Claudia Striekwold

Mannen elite: Joep Staps

Mannen U23: Victor Goene en Alex Kling

Vrouwen junioren: Willemijn Fuite

Mannen Junioren: Lucas Goene, Hugo Jan Bosscher

 

Aquathlon 2 mei

Vrouwen U23: Eva Cornelisse

Mannen elite: Vincent Bohm

Mannen U23: Roel Kwaaitaal, Koen Hijman, Stijn Jansen

Vrouwen junioren: Silke de Wolde, Kim Groeneveld

Mannen junioren: Mitch Kolkman

 

Langew afstand 4 mei

Mannen elite: Diederik Scheltinga en Tjardo Visser

Vrouwen elite: Miriam van Reijen

 

De organisatoren van het WK 2020 uit Almere zijn ook in Pontevedra. Met hen komt Tjardo Visser mee, die en passant aan zoveel mogelijk onderdelen mee doet, waaronder Aquathlon en Lange Afstand bij de elite.

De begeleiding van het team is in hande van Armand van der Smissen en Lesley Smit.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.