Beeldverslag van de reis van Ruben van Zeijl uit Nootdorp naar de allereerste 70.3 Ironman Greece

Ruben van Zeijl is een triatleet uit Nootdorp. Hij is lid van de RTC Den Haag en in het dagelijks leven fondsenwerver bij Humanitas. In 2015 had hij een sterk seizoen toen hij op de Ironman van Mallorca in 9.42 uur beste Nederlander werd en daarnaast ook meedeed aan het WK 70.3 Ironman in Zell am See en zelfs de Kohala Coast 70.3 Ironman op Hawaii. In de jaren daarna pikte hij er steeds een leuke wedstrijd tussenuit. Dit jaar is dat de 70.3 Ironman Griekenland, een nieuwe wedstrijd op de kalender.

Ruben stuurde ons zo links en rechts wat foto’s van zijn reis en verblijf in Griekenland. Op locatie in Costa Navarino is de Ironman-sfeer nog niet helemaal doorgedrongen, maar dat kan snel veranderen. Hieronder foto’s aangevuld met wat korte berichtjes van onderweg.

Gisteravond laat aangekomen in Athene. Prachtig weer. Even een rondje gelopen over het Olympic Park van 2004. Een groot gedeelte van het park ligt er verlaten bij. Enkele locaties zijn nog wel volop in gebruik, zoals het warm-upbad (50meter) en hét buitenbad waar Pieter van den Hoogenband zijn gouden 100 meter race zwom en ook Inge de Bruyn goud haalde op de 50 meter vrije slag. Ikzelf heb vandaag 3 kilometer heerlijk wat baantjes getrokken. Morgenvroeg een rustig loopje van 45 min rond de Akropolis ? Daarna de stad verder verkennen.

Zo ziet reizen tijdens een gezinsvakantie in combinatie met een triathlon in het buitenland eruit. ?
Na vier dagen Athene, doorgereden naar Costa Navarino. Vandaag het fietsparcours twee keer verkend. Een superstrakke pas geasfalteerde weg. Er stond veel, héél veel wind! ??? Daarna nog even het loopparcours.

Het zwemparcours is enigszins aangepast, maar geen grote veranderingen. De deelnemers hebben pas vandaag voor het eerst toegang tot het vijf sterren hotel The Western Resort. Eerder was het luxe hotel alleen toegankelijk voor hotelgasten. Morgen gaan we voor het eerst het zwemparcours verkennen.

Vandaag wat Olympic culture opgesnoven in Olympia, heilige sportgrond waar alles zo’n beetje begonnen is.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.