Challenge werkt samen met Long Course Weekend; Pasen is vooral zwemlopen: drie stuks – WTJ 1135


VRIJDAG – Weer een samenwerkingsverband. Challenge en de organisatie van de Long Course Weekends gaan samen verder. Ook in Haute Route gaat Challenge participeren. In een gezamenlijk persbericht onderschrijven de organisaties dat vele atleten zullen profiteren van deze samenwerking. Challenge CEO Zibi Szlufcik zegt dat de drie partijen zich alle drie voor 100 procent focussen op de atleten-experience. ,,De samenwerking is meer dan logisch. Hiermee brengen we ook de breedtesport op een volgend level.’’

Matthew Evans (links) en Scott Powell; de mannen van Long Course Weekend

Matthew Evans, CEO Long Course Weekend is trots op de samenwerking omdat er zoveel dezelfde waarden gedeeld worden en zoveel kansen liggen. Het verbond helpt niet alleen de evenementen verder te groeien, maar vooral de banden met atleten, supporters, sponsors en gemeenten verder te verstevigen.

Ook Matt Holden van Haute Route is opgetogen over de samenwerking.
Haute Route is 3 tot 7 dagen wielrennen op de meest iconische parcoursen voor amateur-wielrenners die zich die dagen prof wanen. Challenge bestaat uit 34 triathlons (hele en halve) in 23 verschillende landen.

Groot, groter, grootst: 12.000 triatleten in Wales!

Long Course Weekend viert in 2019 haar tienjarig bestaan in Wales. In Tenby staan in juli liefst 12.000 atleten aan de start en een veelvoud aan toeschouwers. Inmiddels is de formule verspreid over Australië, Mallorca en Nederland. In het Noordlimburgse Beesel is over enkele weken de primeur van LCW. Nog niet meteen met 12.000 atleten, maar dat kan de komende jaren snel veranderen. Grappig in dat verband is trouwens dat ExtraLeisure de lokale organisatie op zich neemt. Het Limburgse bedrijf van de familie Frambach zeg maar. Die kennen we weer van de Ironmans Maastricht en straks ook West-Friesland. Ach, zo is het toch uiteindelijk 1 grote familie. Er komt een dag dat vanuit een groot kantoor (in Almere?) wereldwijd ALLE tri- en duathlons worden georganiseerd. Alleen maak ik het niet meer mee 😉

Preview op drie zwemlopen

Het Paasweekeinde is – in Nederland althans – het zwemloopweekeinde. Drie ‘aquathlons’ staan op de rol. Twee in Utrecht, eentje in Breda.


De vrouwentriathlons gaan weer beginnen. Voor de zesde keer gebeurt dat met de zwemloop Het Lint in Utrecht/De Meern. Niet uitsluitend voor vrouwen overigens, want om 14.30 uur beginnen de kids, om 14.55 uur de vrouwen en om 15.25 uur mogen zelfs mannen mee doen. Zwemmen is in zwembad Fletiomare. Watertemperatuur: 27 graden en een 25 meter bad. De buitentemperatuur op het heen-en-weer parcours van Het Lint zal ook oplopen tot een graad of 25. Heerlijk zwemloopfeestje dus, de vrouwentriathlons hebben altijd al dat gemoedelijke in zich.


Op eerste paasdag is zwembad De Wisselaar (50-meter bad) strijdtoneel van de door TVB georganiseerde zwemloop. Het looponderdeel gaat vanaf Sportboulevard Wisselaar (met ook racketcentrum en kunstijsbaan) via de Ruiseledestraat en Koekelarestraat naar het randje van Breda met een heen- en weerstuk over de Oude Baan op de grens met Teteringen. Een nieuw parcours. Het is de vierde wedstrijd in het Automaterialen Frijters zwemloopcircuit. Met Lars Baeyens, Dirk Baelus en Chris Steenbakker noemen we een paar favorieten voor de eindzege. Het vrouwenveld is met 22 deelneemsters groter dan ooit. Elise Scheerens, Lynn Lossie en Diede Diederiks maken de meeste kans op de overwinning. De eerste serie begint om 13.20 uur.


Zondag is ook de tweede Paaszwemloop van Hellas. Niet ver van Het Lint vandaan, in zwembad Krommerijn. Vijftig meter bad. Lopen is op het wandelpad langs de Kromme Rijn. Andere wedstrijden zijn de ITU-race op Barbados en de halve in de Franse badplaats Cannes.

Fijne Paasdagen, veel plezier in de buitenlucht! Daar moet je dezer dagen zijn.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.