Cameron Wurf en Tim Don toppers in halve van Cannes; Camilla Pedersen beste vrouw; zwemloop Utrecht – WTJ 1137

ZONDAG – In de mondaine badplaats Cannes – beroemd van het filmfestival – won Cameron Wurf zojuist de halvbe triathlon. In een sterk internationaal veld klopte hij Tim Don, die krap twee minuten na de Australische hardfietser binnen kwam. Wurf sloeg op zijn specialiteit weer toe nadat hij als vijftiende de Middellandse Zee achter zich liet. Zijn negende looptijd was toereikend om alle concurrentie voor te blijven.

Tim Don mag je natuurlijk nooit afschrijven. Hij werd schitterend tweede. De derde plaats de Fransman Philip Koutny. Beste Nederlander was Vincent Böhm, die in de aanloop naar het WK aquathlon in Pontevedra de wedstijd in Cannes al in zijn agenda had staan. De triatleet van VZC eindigde op een 35e plaats op exact 38 minuten van Wurf. Dat is – voor zover we kunnen zien – goed voor de derde plaats in het klassement M35. Mooi hoe de Veenendaler de snelheid van een korte zwemloop weet te combineren met inmiddels ook het wat langere werk. De Deense Camilla Pedersen was de beste bij de vrouwen. Zij liet Alexandra Tondeur zes minuten achter zich. De Belgische was in fel duel gewikkeld met française Charlotte Morel.

(Foto’s Cannes: F. Boukla)

Paaszwemloop voor Lars en Eline

De Paaszwemloop van Hellas in en rond zwembad Kromme Rijn zit er ook al op. Duursporters zijn nu eenmaal vroege vogels en zo hebben ze aan de rest van deze heerlijke paaszondag tenminste ook nog wat. De wedstrijd werd gewonnen door talent Lars van der Knaap van Top-Triathlon Eindhoven. Hij kwam samen met kersverse Hellas-man Roel Kwaaitaal als eerste uit het snelle zwembad, maar was op de 5 kilometer de betere loper van het tweetal. Derde finishte Huub van der Brink.

Beste vrouw was Eline van Suchtelen, die Stefanie Stienezen (TVA) en Hellas-atlete Loes van Ooijen (en snelste zwemster) achter zich liet. Op de korte afstanden waren Rens van Beek en Mila Jonkvorst de besten. De mini-afstand ging naar twee Hellas-toppers voor over tien jaar: Arend Wijnalda en Senna Rijnbeek. Drie keer raden waar ze dat talent vandaan hebben….

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.