Lintjesregen ook bij triathlonsport; Opa Bert vertelt; RBR Oldebroek; Leiden stelt uit – WTJ 1144

VRIJDAG – Nog snel een WTJ ertussendoor, voordat we morgen in alle vroegte hekken gaan sjouwen, parcoursen uitzetten en tribunes bouwen. Het is tijd voor de 35e Vlietloop en of het nou wel of geen Oranjezonnetje gaat worden: hardlopen, duursport gaat altijd door. Mooi startveld op de been met ook veel du- en triatleten erbij.

Het onstuimige weer was er daags voor Koningsdag nog niet. De lintjesregen hield het droog hoewel er toch 2881 gedecoreerd werden. Bekenede Nederlanders als Humberto Tan, Gerard Spong en Fong Leng. Uit de sportwereld voetbalscheidsrechter Björn Kuipers en uit het triathlonwereldje konden we tot dusverre vier namen halen.

Gefeliciteerd John, Jac, Bert en Han (onder andere hè)

John de Crom uit Hoogerheide werd Lid in de Orde van Oranje Nassau. John was jarenlang bij de wielerronde van Woensdrecht betrokken, maar stapte een aantal jaar geleden over op de organisatie van de succesvolle run-bike-run Hoogerheide. Over twee weken is daar wederom het NK sprint.

En in Zundert was Jac van Nispen een trotse decorandus. Hij was dertien jaar betrokken bij de organisatie van de befaamde Vorsselmans-triathlon. Toen die in 2005 stopte, maakte Jac met andere mensen een doorstart met de Van Goghloop, die op 1 juni weer door Zundert loopt.

In Deventer kreeg Bert Visser een lintje. Hij is jurylid en microfonist bij de ijsclub, maar zet zich ook in voor de triathlon Holten. In Almere viel Han van de Steeg de eer te beurt. Hij was niet alleen de eerste huisarts in Almere buiten, maar doet jaarlijks de medische begeleiding (Medi Mere) tijdens de Challenge en andere triathlons in Almere. John, Jac, Bert en Han: van harte!

Van toptriatleet tot kinderboekenschrijver

Wie in 2006 al een lintje kreeg voor al zijn sportverdiensten was Bert Vreeswijk. De voormalig veteranenkampioen van Nederland en partner van Riikka Kelja is echter op een heel andere manier in het nieuws gekomen. Bert is kinderboekenschrijver geworden en zijn eerste boek ‘Knorretje en Vlekkie’ over twee biggetjes is meteen een hit bij de kinderen. Schitterend. Bert presenteerde het boek op de Kaasboerderij van de familie Van Beest, daar waar hij zijn inspiratie aan ontleende. Een nieuwe carrière voor 68-jarige Bert zit in het verschiet.

Run-bike-run Oldebroek, sfeervol avondwedstrijdje

Het was vanavond wel degelijk run-bike-run in Oldebroek. We zagen althans een foto voorbij komen van Johan Neevel met als bijschrift ‘afzien op de vierkante meter’. Het is daar in Oldebroek rond Koningsdag altijd een gezellige boel. Te beginnen met de MaxiPromo Run-bike-run competitie. Johan was goed op dreef, maar de uitslag is ons niet bekend. Wel dat ook mannen als Tom de Jong en Peter van Grootheest meededen, dus het woordje recreatief is tussen aanhalingstekens. Een tweede wedstrijdje is volgende week in Nunspeet. Nadat de duatleten klaar waren in Oldebroek volgde de Lichtjesparade, muziekoptredens en morgen het open NK loopfietsjes en een MTB-race. Sportief volkje hoor. Morgen treedt trouwens Mooi Wark op. Alle reden om Oldebroek aan te doen.

Benieuwd of de Amersfoortse triathlonsport morgen nog in beeld komt tijdens het bezoek van de Koninklijke Familie. Met twee triathlons, zwemlopen en ook een aantal goede triatleten zou je dat wel verwachten. We zullen zien.

Leiden City Triathlon jaartje uitgesteld

Het was al een tijdje stil rondom de eerste editie van de ambitieus aangekondigde Leiden City Triathlon. Vandaag kwam er wel nieuws, in die zin dat het evenement een jaartje opschuift. Het was volgens de organisatie bij bevestiging van de datum voor dit jaar te kort dag om een goed en veilig evenement neer te zetten. Gemikt wordt nu op een zondag in juni 2020. Voor zowel veiligheid als beleving heeft de organisatie meer tijd nodig voor overleg met omwonenden, winkeliers en andere belanghebbenden. Doel blijft een leuk evenement aan een breed publiek in de eigen stad.

Verder zijn alle tri- en duatleten op hun bestemming aangekomen voor de wedstrijden van zaterdag en zondag. Wij zeggen: Oranje Boven en laat maar komen die medaille-oogst! En wie het dit weekend rustig aan doet vanwege de nu gaande Koningsnacht: geen probleem, gewoon genieten.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.