Donald Hillebregt scoort belangrijke punten in Rabat met derde plaats

Met een derde plaats in de OD triathlon van Rabat scoort Donald Hillebregt belangrijke punten voor zijn missie Tokyo 2020. Natuurlijk spraken we met hem, kort na de wedstrijd.


“Het was een echte Marokaanse start, we lagen opgelijnd in een rivier met een behoorlijke stroming, we dreven alle kanten op. Gelukkig kon ik mijn positie in het midden behouden. Ik was goed weg. Een Duitse atleet pakte een gaatje, na 750 meter kwam ik als tweede door. Toen ik achter me keek, zag ik een groep van 6 niet ver achter me. Ik besloot me te laten terugzakken in die groep.


Na 10 kilometer op de fiets hadden we de Duitse atleet terug en dus een kopgroep van 8 . De samenwerking was niet top, maar we konden voorkomen dat de achtervolgende groep terug kwam. Met een voorsprong van 40 seconden kwamen we T2 binnen.


Mijn wissel was niet top, maar samen met een Fin en Oostenrijker konden we kop over kop weglopen. Het lopen voelde lekker. Na 6 kilometer had ik geen antwoord op een “poefje” van de Fin en ontstond er een gaatje van 50 meter. Ik kreeg dat niet dicht, het bleef echter ook maar 50 meter.

Een eerste keer podium in een dergelijke wedstrijd, ik ben dik tevreden. Heb mooie punten gescoord voor mijn missie “Tokyo 2020”.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.