Ironman 70.3 Marbella; reactie van Milan Brons; zilver voor Marleen, brons voor Pieter en de andere top 10 klasseringen

Omar en Milan Brons starten vandaag in het Pro-veld tijdens de IM 70.3 in Marebella, respectievelijk 13e en 20e. Omar zijn reactie op deze wedstrijd lees je hieronder.

10 top 10 klasseringen voor de Nederlandse age-groep atleten, twee maal podium; zilver voor Marleen v.d. Broek (D40), brons voor Pieter Iedema (H60). Het lijstje vind je onder de reactie van Milan.

? @Paco Portero

“Na een goede en lange winter met veel training, kwamen wij in best een goede conditie naar Marbella. Van vorig jaar gezien en gehoord dat het een zwaar parcours is, dat is zeker niet gelogen! Ik denk dat het zelfs een van de zwaardere fietsparcoursen is die ik ooit heb gedaan. 1400 hoogtemeters op 90km, nauwelijks vlak. Waar normaal gezien het zwemmen en fietsen bij mij best goed gaan en ik vaak (maag)problemen heb bij het lopen, was het vandaag andersom. Het zwemmen en fietsen ging helaas niet zo goed, ook niet echt een verklaring voor”.

“Ik kon bij het zwemmen de eerste grote groep van Omar en de latere winnaar Dreitz net niet volgen. Daarna merkte ik op de fiets ook al snel dat ik geen goede benen had, dan weet je wel dat je op dit parcours een zware dag gaat krijgen. Ik moest op de eerste klim iedereen voorbij laten gaan, dat komt mij niet zo vaak voor..
Pas na een uur ging het iets beter. Daarentegen ging het lopen best wel okee, zeker de eerste 10km gingen voor mijn doen super. Gelukkig weinig problemen gehad met mijn maag, iets waar ik druk mee bezig ben om het op orde te krijgen. Dat laat zich niet echt terugzien in de looptijd, 1.23, maar dat ligt ook wel aan het zware fietsen natuurlijk. Voor mij in ieder geval de opsteker van de dag, hier kunnen we verder mee”!

 

10 top 10 klasseringen waren te noteren voor de Nederlandse triathleten in Marbella:
2D40 Marleen v.d. Broek
3H60 Pieter Iedema
5H60 Aart van Wijk
6D30 Marieke de Groot
6D35 Nelleke Balde
6D45 Annemiek Schleurholts
7D25 Kirsty van der Geest
8D35 Jeanette Smelt
8D45 Angelique v.d. Linden
10D35 Inge Heus

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.