Tessa Kortekaas tweede in Challenge Gran Canaria – Afzien, genoten en nu naar de kloten

Haar eerste jaar als PRO en met aanspreekmakende resultaten. Eerder IM Zuid Afrika, afgelopen weekend een tweede plaats tijdens de Challenge Gran Canaria achter Emma Pallant. Tessa Kortekaas aan het woord over haar race:

 

“Ik ben blij en trots op de manier waarop ik ‘binnenkom’, precies op tijd, niet een seizoen te vroeg”.

“Mijn herstel na Zuid Afrika was verbazingwekkend en podium was wel waar ik op hoopte,  ik voelde me goed maar in de wedstrijd als je vol gas moet, is het altijd nog maar de vraag of de vermoeidheid van de Ironman nog boven komt drijven. Toen ik na het zwemmen zag dat alle fietsen weg waren dacht ik fuuuuucccckkk. Ik moet goede benen hebben om dit recht te kunnen trekken. En die had ik!”

“Het was een grote inhaalrace, en zag bij elk keerpunt dat ik inliep. Ik nam het risico om meer te geven dan gepland maar had geen keus… anders zat podium er sowieso niet in. Kwam als 4e van de fiets, vlak achter nr 3 en nr 5 vlak achter mij, die was ik paar km voor T2 gepasseerd. Het waren 4 rondes van 5,2km, binnen 2-3km lag ik 3e en ik kon de rest van het veld door die ronden goed in de gaten houden. Emma Pallant was ver van voren.”

 

 

“Het parcours was zwaar, continu op en af, 1 steil klimmetje waar je echt stilviel en veel wind, maar ach, ben wat gewend . Ik zag al gauw dat er bij de andere meiden weinig gang in zat, ik liep uit op 4 en 5 en in op nr 2. Ik had overigens ook geen topbenen, maar wat wil je 3 weken na een IM… was ook wel een beetje de verwachting dat ik niet dat beetje extra zou hebben, maar had het gelukkig ook niet nodig. Toen ik de nr 2 passeerde wist ik 99% zeker dat als ik mijn tempo gewoon zou controleren zonder gek te doen dat ik wel safe zat.”

 

“Kort na de wedstrijd voelde ik me ‘beroerder’ dan na Zuid Afrika, maar een champagne ceremonie en een duik in een koud zwembad doet wonderen.
Zou graag volgend week Volcano racen, is maar klein stukkie dus moet lukken;  OD en thuis.. maar ligt aan mijn herstel, alles nu op IM Lanzarote daar wil ik wel voor een feestje zorgen.”

Resultaten Challenge Gran Canaria.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.