Hylke Sietzema; ik heb teveel in mijn hoofd !

De eerste blog van Hylke Sietzema, eigenaar van Tri2one Coaching en zelf triatleet is een feit. Om de twee weken zal hij een blog plaatsen, tot twee weken na zijn deelname aan de Frysman. Niets bijzonders zou je denken, maar lees zijn verhaal hieronder eens en volg dan de link. Wij zijn in ieder geval zeer onder de indruk van de openheid van Hylke in zijn eerste blog.

De kopzorgen van een triatleet 

De gemiddelde triatleet kent kopzorgen, twijfelt wel eens en heeft, naast het sporten, vaak veel aan zijn hoofd. Maar wat nu als het letterlijke het figuurlijke passeert en de kopzorgen zich verplaatsen naar teveel ín je hoofd hebben in plaats van áán je hoofd?

 

Ik ben Hylke Sietzema. Hobbymatig triatleet, professioneel coach & ondernemer, papa van Karsten (3) en heb teveel in m’n hoofd. Niet ongunstig wanneer het gezond verstand betreft, wel wanneer het een tumor betreft ter grote van een golfbal, tegen je hersenstam. Jarenlang hield ik dit bij mezelf en mijn naasten. Maar waarom? Er is tenslotte al teveel opgekropt in m’n hoofd en bij de sporters, die ik er wel over heb verteld, wordt het positief ontvangen en zij halen vaak inspiratie uit het verhaal.

Dus dat ga ik doen. Bloggen. Volgers inspireren, meenemen in het verhaal, de tranen, de bizarre en soms humoristische momenten die het met zich meebrengt en natuurlijk: het trainen met kopzorgen naar een prachtig Nederlands triathlonfeest: de 5e editie van de Frysman op 6 juli 2019. Daar het coach- en trainersbloed door de aderen stroomt neem ik de lezers mee in de fysieke voorbereiding, de inhoudelijke trainingen, periodisering en geef ik tips en inspiratie voor iedereen die zich op zijn of haar triathlondroom wil voorbereiden in de toekomst of er middenin zit.

Vind ik het eng? Doodeng! Maar wanneer iedereen het enge zou mijden bestond er geen triathlon.

 Lees verder en volg de volledige blog hier:

http://tri2onecoaching.nl/de-kopzorgen-van-een-triatleet/

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.