Tessa Kortekaas tweede in Volcano Triathlon, achter vice-wereldkampioene Lucy Charles Barclay

Tessa Kortekaas gaat van wedstrijd naar wedstrijd en van podium naar podium. Afgelopen zaterdag een tweede plaats in de Volcano Triathlon op Lanzarote, waar Tessa maar liefst 2 minuten sneller fietste als Lucy Charles Barclay, de vice wereldkampioene van Hawaii 2018.

 

 

 

Zijn er ergere dingen voor een triatleet dan langs de kant staan en toekijken bij een triatlon? Nee! Dus deed ik zaterdag mee aan de Volcano triathlon op Lanzarote, een ‘eeuwenoude’ en zeer populaire Olympic Distance.

Goed en wel herstelt van Challenge Gran Canaria, wat sneller ging dan verwacht, stond ik vanmorgen zij aan zij met niet de minste, Lucy Charles Barclay. Mijn strategie: met zwemmen gewoon aan haar voeten blijven plakken, vol gas voorsprong pakken op de fiets en consolideren met lopen, kat in ‘t bakkie!

Helaas ging het iets anders dan gepland, zoals de kenners onder ons uiteraard weten. De voeten van deze oud-olympisch zwemsters was ik van meet af aan al kwijt, maar..! Ik had me voor mijn doen toch een goed zwemonderdeel met een tempo van 1:29/100meter, helemaal blij mee!

Vervolgens 40km stoempen op de fiets, 3 van de 4 voorgangers na het zwemmen inhalende, zette ik me daar mooi even de snelste bikesplit op de klokken!

 

De achterstand op Charles was geslonken van 5,5 minuut na het zwemmen naar pak ‘m beet 3,5 minuut na het fietsen. Mijn raceplannetje kwam uit: hard zwemmen en fietsen en als het even kan een solide 10km lopen maar niet tot het gaatje. Een overwinning zat er, zoals verwacht niet in en de voorsprong op nummer 3 was zo’n 2 minuten. Dus volbracht ik mijn 10km in 40 minuten en 23 seconden en passeerde ik als een blij en tevree mens na 2 uur en 10 minuten de finishlijn!

 

 

Ook had ik trouwens nog een subwedstrijdje met Cornee van Loon, met een achterstand van 5 minuten (de mannen startte 5’ eerder) zou ik hem voor Soo te pakken hebben. Dat is pak ‘m beet na 5km trappen, de vraag was alleen aan het begin, halverwege, of aan het eind van Soo..
Met oogkleppen op denderde ik richting Soo en hoorde ik ineens: “NEEEEE!!!!”


Dat was Cornee, 200 meter voor Soo, sorry Cornee

We stomen door naar Ironman Lanzarote, 25 mei, daar mag het gaan gebeuren! “Jij gaat maar door”, hoor ik iedereen zeggen. Na 25 mei is het wellicht tijd voor een welverdiende

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.