Kort geding Els Visser versus Ironman en NTB komende dinsdag voor Utrechtse rechter

DONDERDAG – Het kort geding dat Els Visser aanspant omdat ze haar zege in de Ironman Maastricht vorig jaar kwijtraakte, dient komende dinsdag voor de rechtbank in Utrecht.

In de stad waar Els woont komen de raadsman van de triatlete en een juridische afvaardiging van Ironman tegenover elkaar te staan. Een datum voor de zitting werd steeds vooruit geschoven. Els zelf zuchtte meer dan eens dat het ‘een lang en slopend proces is’.

Vorig jaar zomer won ze de Ironman Maastricht bij de elite-vrouwen. Haar finish in het bijzijn van veel familie en vrienden was een festijn, diezelfde middag en ook daags erna werd ze uitgebreid gehuldigd. Enkele weken later werd ze alsnog gediskwalificeerd omdat ze bij het zwemmen een deel van het parcours had afgesneden. Ook moest ze haar nationale titel afstaan aan Yvonne van Vlerken, nummer twee van die wedstrijd. Ook die beslissing probeert de professioneel triatlete terug te draaien, vandaar dat haar geding ook gericht is tegen de Nederlandse Triathlon Bond.

Visser stelt dat ze het kortere parcours volgde op aangeven van een official. Ironman weerlegt dat met de regel dat een atleet altijd zelf verantwoordelijk is. Visser besloot een kort geding aan te spannen en getuigen te zoeken. Zelf hield ze zich met de juridische kant van het verhaal niet al te zeer bezig, het zou haar trainingen en wedstrijdplanning maar in de war schoppen. Die hebben zich gemeld en zijn dinsdag ook bij de zitting aanwezig.

Aanvang 9 uur.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.