Eric van der Linden tweede in IM Mallorca – zijn verhaal

De Adelaar van Schagen kan het nog steeds. De tweevoudig Europees brons winnaar OD , tweevoudig Nederlands Kampioen OD  en winnaar van 5 ITU World Cup races verbleef 8 weken op Mallorca om aldaar trainingskampen te verzorgen. Als toetje de IM 70.3 Mallorca race met een prachtige tweede plaats Overall. Wij spraken na de race met Eric:

foto Marijke Zeekant

Als afsluiting van 8 weken Tricamps Mallorca stond ik met een groep tricampers / tritrack atleten aan de start van de 70.3 IM Mallorca.
In de dagen vooraf waren de doelen gesteld : 4.25 en laatste halve marathon in 1.20. De twee maanden structureel goed kunnen trainen met de groepen. En merkte in de trainingen al dat de vorm er wel was..een race als Mallorca is op mijn lijf geschreven door het klimgedeelte na 20km fietsen wat alles uit elkaar trekt voorin.

Binnen triathlon blijft gelden dat constant trainen de eerste belangrijke sleutel is. Daardoor kan het lichaam adapteren naar een hoger niveau. Met de NutrID Kerosine hebben we daarnaast nu een hele makkelijke manier om effectief je lichaam goed te kunnen fuelen. Op een halve triathlon is het kinderlijk eenvoudig geworden : één bidon met 300 g Kerosine (750 ml) en één bidon water mee voor de 90 km fietsen. Tijdens lopen één 250 ml flexbidon met 100 g Kersosine en klaar! Geen repen, geen gels..verder helemaal niets! 5 min voor de start 125 ml genomen.

De 1.9 km zwemmen ging prima en in verwachte tijd van rond de 25 min (zwemmen train ik eigenlijk bijna niet..maar een basis niveau blijft er gewoon altijd nog inzitten). Wissel ging vlot. De basis voor de klassering vandaag is door mijn fietsonderdeel gekomen. Waar ik eerdere edities moet toegeven op het fietsen was daar nu een sneller fietstijd. Deels door verandering in de training maar vooral meer constant erop getraind. de 7.7 klim Col de Feminia ging snel en heb daar ook goede slag geslagen omhoog. Alleen daarna de afdaling in (wat ik ook het liefst heb) om serieus de nog even gat dicht te dalen naar atleten nog net in zicht. De laatste 40 km meer vlak mooi door kunnen rijden. technisch win ik nog altijd veel bij bochten, de straatjes in de dorpjes en kleine kortere heuveltjes.

Na de 90 km fietsen terug gekomen met 3 andere atleten (Czech, Shep (GBR) en de  Roy Lagerburg)..laatste paar km fietsen gas er wat afgehaald om overgang naar hardlopen in te zetten. Als laatste van de vier begonnen aan de afsluitende halve marathon. Eerste ronde gebruikt om in mijn ritme te komen. Eerste deel 2 ronde op stoom gekomen en doorgeschoven naar 2e stek overall, maar daarna toch wat moeten inleveren. Beste was er wel af, toch onder de 4 min kunnen blijven lopen richting de Finish. De 4.15 op de 70,3 IM Mallorca kwam ook voor mij wat verrassend. Dat is ook altijd wel het mooie! Met daarnaast een groep tricampers die allemaal weer voldaan de finish hebben gehaald kan ik weer voldaan terug naar Nederland keren.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.