Long Course Weekend strijkt neer in Beesel voor eerste editie LCW Holland

BEESEL – Long Course Weekend Holland – Beesel (LCW), een evenement voor iedereen die eens wil proeven aan een of meerdere triatlondisciplines. Van 17 tot en met 19 mei 2019 vindt LCW in het Limburgse Beesel plaats. Het sportevenement laat deelnemers gedurende drie dagen kennis maken met een nieuw concept binnen de Nederlandse sportwereld: een zwem-, fiets- en hardloopevenement verspreid over drie dagen. Ongeveer 750 internationale deelnemers staan aan de start van de eerste editie. Aan de LCW kidsevenementen nemen in totaal nog eens 550 kinderen mee.

 

Gedurende drie dagen kunnen atleten dus kiezen uit drie disciplines die af te leggen zijn in verschillende afstanden. Zo vindt op vrijdag het zwemonderdeel plaats met vier verschillende afstanden, wordt er op de zaterdag een parcours gefietst van 90 km of 180 km en zijn zondag de lopers aan de beurt tijdens een 6,5 km of 10 km run of een halve- of hele marathon. Zo kan iedereen deelnemen aan een sportweekend op maat. Voor de échte die-hards is er de Long Course optie: de langste afstand in iedere discipline. Elke atleet die dit parcours volbrengt krijgt een vierde medaille bovenop de medaille die elke deelnemer per discipline ontvangt.

 

Long Course Weekend is ontstaan in Wales en wist zich te onderscheiden door een vernieuwend concept: de drie disciplines (zwemmen, fietsen en hardlopen) van een triatlon te verspreiden over drie dagen. Met 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen is een Full LCW voor veel mensen net te zwaar. Daarom worden er naast de volledige triatlonafstanden per discipline ook kortere afstanden aangeboden. “Iedereen moet kunnen genieten van en deelnemen aan een sportactiviteit, ook al begin je pas net met trainen”, aldus Rob Frambach, wedstrijddirecteur van Long Course Weekend Holland – Beesel.

 

Inmiddels is LCW uitgegroeid tot een van de grootste multisport evenementen in de wereld met naast Wales en Nederland ook edities in Australië en Mallorca.

 

Programma
Donderdag 16 en vrijdag 17 mei: LCW Kidsdagen

Vrijdag 17 mei: Swim / 750 m / 1.5 km / 1.9 km / 3.8 km – WVS De Draekenvaarders in Rijkel (Dode Maasarm)
Zaterdag 18 mei: Bike / 90 km / 180 km – Raadhuisplein Reuver
Zondag 19 mei: Run / 6.5 km / 10 km / 21.1 km / 42.2 km – Raadhuisplein Reuver

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.