Menno Koolhaas en Squadra gaan uit elkaar

MAANDAG – De wegen van Menno Koolhaas en het Squadra Triathlon team gaan uit elkaar. Vanmiddag maakte het teammanagement van de Eindhovense formatie bekend dat de proftriatleet uit Sittard niet langer verbonden is aan de landskampioenen.

Vijf jaar was hij verbonden aan Squadra. Mede dankzij zijn prestaties behaalde Squadra de landstitel in 2015, 2017 en vorig jaar.  Zelf beleefde hij een mooi jaar in 2016 toen hij in de triathlon van Amsterdam Nieuw-West met groot vertoon van macht Nederlands kampioen werd. Al even lang is Menno woonachtig in het Nationaal Triathlon Centrum in Sittard. Het werd de uitvalsbasis voor zijn verdere carrière in ETU, World-Cups en uiteindelijk ook World Triathlon Series.

Het zijn ook die topwedstrijden, die moeilijk te combineren zijn met de Eredivisiewedstrijden in eigen land. Menno heeft in elk geval besloten op eigen benen verder te gaan en niet meer in teamverband bij Squadra. Het team dankt hem voor zijn inbreng de afgelopen vijf jaar en wenst hem veel succes in hopelijk The Road to Tokyo.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.