Zondag a.s. Triathlon Amsterdam Nieuw West ; een vaste waarde met ambitie

 

De triathlon van Amsterdam Nieuw West is toe aan de 14e editie. Al jaren timmeren Klaas , Ralph en hun team aan de weg; NK’s, teamcompetitie-wedstrijden en wellicht in de toekomst een EK.

Parkoers nog aantrekkelijker voor publiek en deelnemers
Ieder jaar zoekend naar verbeteringen, dus ook dit jaar een aanpassing in het parcours. Een brug wordt gebouwd om atleten via die brug de wisselzone in te geleiden. Op die manier is de weg gebaand om fiets doorkomsten in het park te realiseren.

Hierdoor is de triathlon van Amsterdam Nieuw West nog veel compacter geworden en hoeven supporters en toeschouwers niet meer weg van het evenementen terrein, om het fietsen te volgen. De catering is verder uitgebreid, dus ook aan de innerlijke mens is gedacht.

 

 

Het programma biedt voor een ieder één of meerdere startmogelijkheden.  Het programma is enigszins aangepast ten opzichte van eerdere publicaties :
10:45 – SPRINT
11:45 – Scholieren
12:50 – Mixed Relay Senioren
13:00 – Mixed Relay Jeugd & Junioren
14.45 uur OD wedstrijd
16.00 uur OD recreatief
16.45 uur Sloterplas Swim – recreatief
17.00 uur Sloterplas Swim – wedstrijd
Vanaf 16:30u PASTA PARTY

Besluit je aan meerdere wedstrijden mee te doen (hetgeen goed mogelijk is) is deelname aan de pasta-party gratis.

EK kwalificatie clubteams jeugd, junioren en senioren
De Mixed Team Relay wedstrijd voor senioren is een kwalificatiewedstrijd  voor het Europees Kampioenschap in Lissabon. Dit is tevens onderdeel van nieuwe Benelux Mixed Team Relay Cup, 4 wedstrijden door Benelux. . Een team van twee mannen en twee vrouwen van dezelfde vereniging gaan de strijd aan over 300 meter zwemmen, 6.5 kilometer fietsen en 1 kilometer lopen.

Inschrijven teams
De voorinschrijving kan nog tot 25 mei. Ook op de dag 1.5 uur voor de wedstrijd kan er nog ingeschreven worden. De Mixed Relay bij de jeugd en junioren is inmiddels “goed gevuld” met 28 teams, waaronder ook een team uit België.

NIEUW!
De Sloterplas Swim is nieuw in het programma. In samenwerking met Personal Swimming (Bas van Velthoven en Sebastiaan Verschuren, vorig jaar deelnemers) organiseert Stichting Amsterdam Duursport samen met Personal Swimming de Sloterplas Swim tijdens de Stadstriathlon Amsterdam Nieuw-West. Een unieke open waterwedstrijd voor recreanten en wedstrijdzwemmers.

Tussen 16:45 en 18:00 uur kunnen de recreanten op een veilig en bewaakt zwemrondje van 300 meter een afstand naar keuze zwemmen. Je kunt zelf bepalen wanneer je te water gaat. Een klok zal meelopen zodat je zelf de tijd in de gaten kunt houden.
Om 17:00 uur start de wedstrijdserie. Bij de wedstrijdserie wordt er door iedereen 1500 meter of 3000 meter gezwommen. Je zwemt 2 of 4 ronden over een parcours van 750 meter. Na elke ronde zal je nummer genoteerd worden. De finish is op de kant, je zwemt dus de laatste ronde naar de zwemtrap alvorens je naar de finish loopt of rent.

Inschrijven voor alle onderdelen.
Inschrijven is mogelijk via de site van de Stadstriathlon Amsterdam Nieuw West

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.