Els Visser haalt opgelucht adem: zege en landstitel terug; het gaat weer om de sport

 

WOENSDAG – Triathlon een rechtszaken. Het past toch eigenlijk niet bij elkaar. Maar goed, soms moet je knokken om je gelijk te halen. Els Visser moest al haar energie aanwenden om de diskwalicatie in Ironman Maastricht terug gedraaid te krijgen. Dat is vandaag gebeurd. De rechtbank Midden-Nederland stelt haar in het gelijk.

Dat heeft drie gevolgen:

1.Els Visser is winnaar van Ironman Maastricht-Limburg 2018

2.Els Visser is Nederlands kampioene lange afstand 2018

3.Els Visser krijgt het prijzengeld van 12.000 dollar terug

 

Of de andere atleten daarmee ook een deel van het uitgekeerde prijzengeld moeten terugbetalen, is niet bekend. In een omvangrijk dossier doet de rechter uit de doeken waarom de beslissing om Els – nota bene zoveel weken na dato – uit de uitslag te schrappen onterecht is.

We kunnen er nog veel woorden aan vuil maken, maar eigenlijk is dat dezelfde verspilde energie als Els noodgedwongen aan deze zaak moest geven. Bovendien is hier in Weert iedereen met andere zaken bezig. We volstaan met de korte reactie van Els: ‘’Jippie!’’ en geven in de bijlage de 24 pagina’s tellende uitspraak van de rechter weer.

Uitspraak Els Visser

En gaan over tot de orde van dag.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

One thought on “Els Visser haalt opgelucht adem: zege en landstitel terug; het gaat weer om de sport

  • 29/05/2019 om 16:51
    Permalink

    Als jurist en triatleet heb ik de gehele uitspraak van het kort geding aangespannen door Els Visser gelezen. Ik vind het een Interessante uitspraak. Ik ben benieuwd of die nog wordt gevolgd in een bodemprocedure. Van mij hoeft dat niet overigens. Ik kan me wel vinden in de (uitgebreide) beoordeling en beslissing.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.