Donald Hillebregt; Trots op mijn prestatie in Weert

Niet zo lang na zijn finish op het EK in Weert spraken we met Donald Hillebregt, onze beste man bij de senioren. Open als altijd verteld Donald zijn verhaal:

 

Ik ben tevreden met mijn race, ik heb wat domme foutjes gemaakt tijdens het zwemmen en nooit lekker in het zwemonderdeel gezeten. Daardoor kwam ik in de derde groep uit het water. In de eerste ronde kwamen we bij de tweede groep op een achterstand van zo’n 20 seconden van de leiders en dat bleef lang zo. Er werd goed samengewerkt in de groep, met o.a. Geens en Pereira, de latere nummers 3 en 2. We hadden steeds het idee dat we de kopgroep terug zouden halen.In de laatste ronde fietsen liep het verschil echter plots op naar 50 seconden.

In de eerste ronde lopen had ik last van steken in de zij; letten op je ademhaling was het devies en het ging beter. In de tweede ronde lopen had ik het idee dat iedereen om me heen behoorlijk kwam te zitten, inclusief mezelf. De derde loopronde kon ik weer herstellen en haalde weer atleten terug. Dat was ook het moment dat ik meekreeg dat de strijd om de punten voor Tokyo 2020 een close race werd. Als je binnen de 5% van de winnende tijd finisht, kom je in aanmerking voor die belangrijke punten. Ik ben vol gaan sprinten richting finish en dat was ook de reden dat ik na de finish even moest gaan liggen; compleet kapot en alles gegeven.

Ik ben trots op het feit dat ik de hoogst geklasseerde triatleet van Nederland ben tijdens mijn tweede EK, maar er had meer in kunnen zitten.

Het gaat nu wat betreft de punten voor OS Tokyo 2020 om tienden of honderdsten van seconden, op dit moment is men er nog steeds niet uit! De marge is zeer klein.

Als redactie verwonderden we ons  over de winnende tijd; Alistair Brownlee noteerde in de officiële  uitslagenlijst 1:35:01 (15:44/47:30/30:41). Nog nooit is er in een EK OD kampioenschap zo’n snelle tijd genoteerd. 1:42:09 in Alanya 2013 op naam van de Rus Ivan Vasiliev stond in de annalen als snelste tijd op een EK. OD is normaal gesproken 1500/40/10, maar daar komen we in Weert niet aan, zo lijkt het.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.