Nederland brons op EK Mixed Relay in Weert

De druk was groot voor het Nederlandse team (Maya Kingma, Marco van der Stel, Rachel Klamer en Jorik van Egdom) om te presteren dit weekend tijdens het EK Mixed Relay in Weert. In eigen huis, gekozen voor hun eigen strategie.  Natuurlijk was er vooraf kritiek, maar weten Nederlandse stuurlui het niet altijd beter? Kritiek die achteraf geheel onterecht bleek.

Om 16:00 uur de start van die oh zo belangrijke EK mixed Relay in eigen land. Bespiegelingen vooraf deden er niet meer toe. Top 6 was het doel, om op die manier dichterbij de start van de OS 2020 te komen. Je moet het als team maar waar kunnen maken.

Maya Kingma opende de race namens Nederland en kwam, zoals verwacht, als eerste uit het water. Een groep van 8 landen vormde zich in die eerste leg: FRA, GBR, SUI, GER, POR, ESP, BEL en NL. Het werden er 7 , de koplopers in het EK in Weert. Marco van der Stel was in puike vorm. Als 5e begon hij aan zijn supersprint. Met zijn goede zwemmen en  krachtige fietsen verwachtte een ieder hem van voren. Maar ook met het lopen bleek de vorm van Marco meer dan dik in orde. Als derde tikte hij Rachel Klamer aan, achter Frankrijk en Duitsland. Als wereldtopper deed Rachel, wat heel Nederland van haar verwachtte; na het zwemmen als 3e uit het water, als 2e na het fietsen en als eerste het “stokje” overgeven aan Jorik van Egdom. Jorik, gisteren individueel gestart, maar met materiaalpach op moeten geven, wilde zich revancheren. In de kopgroep uit het water, knalhard werkend op de fiets en alles gevend op het looponderdeel om het Nederlandse team naar een derde plaats op het EK in Weert te brengen.

foto Christie Brouwer

Wij van Trikipedia.nl feliciteren Maya, Marco, Rachel en Jorik en het begeleidingsteam met hun bronzen medaille. Een stap dichter bij de OS 2020!

Natuurlijk komen we van de week uitgebreid terug op dit EK in eigen land.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.