Hylke Sietzema ; De kopzorgen van een triatleet (3)

Hét doel van Hylke Sietzema; Frysman 2019, nadert met rasse schreden. Deel 3 van zijn verhaal:

Over columbus, het ei en Jip

Niets is menselijker dan willen wat men niet kan hebben. Het lijkt onmogelijk voor mij geworden nog een hele triathlon te volbrengen en daarom ga ik het doen. 6 juli aanstaande sta ik aan de start van de Frysman, één van de drie triathlons over de ironman afstand die Nederland rijk is. 3,8 kilometer zwemmen in het IJsselmeer, 180 kilometer fietsen door het glooiende Friese Gaasterland, afgesloten met een marathon. Fysiek ben ik er meer dan klaar voor, van mij mag het morgen gebeuren. Zal m’n hoofd en m’n gezondheid meewerken? Dat is een intern probleem en externe factor. Daar heb ik geen controle over en merk ik na de 180 kilometer stampen op de pedalen.

De onaangename verrassing van Almere is nu 4 jaar geleden. Het was een bewuste keuze om erna mijn eigen triathlonleven op een laag pitje te zetten en de volledige focus te leggen op de coaching van sporters en de ontwikkeling van mijn bedrijf Tri2one Coaching. Je kunt onmogelijk alle balletjes tegelijk hoog houden en om mijn triathlondroom Tri2one Coaching tot een succes te maken moest er veel gebeuren. 4 jaar terug was ik de eigenaar van een prachtig Fitnesscentrum in Aalsmeer, had ik een bedrijf in personal training en coaching van triatleten, werd ik papa en deed ik zelf graag een triathlon. Toen ik op mijn 21e eigenaar werd van Fitness Aalsmeer was dit een kleinschalige fitnessclub met een paar werknemers. Zelf was ik zeer actief op de vloer en vond het geweldig om onze klanten te helpen met het behalen van de sportieve doelen. Enkele jaren later groeide dit uit tot een nieuwbouwproject, bijna 40 werknemers en het daarbij behorende kantoor- en management werk. Natuurlijk een uitdaging, maar de gebeurtenissen rondom je gezondheid doen relativeren. Wat is nu écht het belangrijkste? Natuurlijk, doen waar je passie ligt en waar je goed in bent. Het plan werd gemaakt en nieuwe doelen werden gesteld: binnen 5 jaar toonaangevend zijn met Tri2one Coaching, met een test- en trainingscentrum waar we triatleten van a tot z kunnen begeleiden naar hun triathlondroom. Trainen, testen, zwemmen en clinics, alles onder het eigen en hetzelfde dak. Zó verschrikkelijk gaaf dat dit ruim 2 jaar later al gerealiseerd was!

Natuurlijk heb ik enkele triathlons gedaan. In het voorjaar van 2016 mislukten beide pogingen een halve triathlon tot een goed einde te brengen. Exact hetzelfde gebeurde bij het afstappen van de fiets: de enorme pijnscheuten in dat verdraaide hoofd. Toen ik bij de triathlon in Huizen mezelf betrapte op totale gelatenheid en het ontbreken van plezier heb ik de triathlonfiets tijdelijk in de spreekwoordelijke wilgen gehangen. Tijdelijk, want één ding wist ik zeker: de handdoek gaat niet in de ring. De tijd was er destijds gewoon niet naar. Settle het bedrijf, wacht tot Karsten naar school gaat in mei 2019 en laat de honger rijpen tot vraatzucht. De knowhow is er, de perfecte faciliteiten zijn er, en die vraatzucht, pfoe, ik lust ‘m rauw!

“Hylke, hoe gaat het met je”

“Goed, dank je wel”

 

De rest van de derde blog vind je hier 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.