WTS Leeds; Taylor-Brown wint voor Zaferes, Rachel Klamer 11 , Maya Kingma 27

Als 9e en 21 stapten resp. Maya Kingma en Rachel Klamer uit het water in Leeds. Net voor Kingma was er een klein gaatje.

Een groep van 7 ging er van door: Zaferes, Coldwell, Tayler Brown, Lopes, Spivey, Learmonth en Beaugrand. In de aanloopronde van 12 kilometer naar Leeds toe pakte deze groep 32 seconden op de achtervolgende groep. Rachel Klamer was intussen aangesloten bij de groep Maya Kingma. Zij konden  niet voorkomen dat de kopgroep, waaruit Beaugrand wegviel, ruim anderhalve minuut pakten tijdens het fietsen.

Als eerste van de achtervolgende groep vertrok Rachel Klamer voor haar 10 kilometer als 7e met een achterstand van 1:53. Vooraan de strijd tussen Georgia Taylor-Brown en Katie Zaferes, waarbij de Britse brutaal de leiding pakte op leidster in het klassement Zaferes.

Nog nooit had ze een WTS wedstrijd gewonnen, vorig jaar tweede in Leeds. Het talrijke thuispubliek gaf haar blijkbaar vleugels en heel langzaam pakte ze seconde na seconde in de 4 ronden lopen.

Uitslag:
1 Georgia Taylor-Brown GBR
2 Katie Zaferes USA
3 Jessica Learmonth GBR
11 Rachel Klamer NLD
27 Maya Kingma NLD
(later meer)

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.